Berlinale 17: "Δεν θα γράψω ποτέ ένα σενάριο χωρίς ένα μήνυμα ελπίδας"

Δημοσίευση: 17 Φεβ. 2017, 18:23
Συντάκτης:

Φρέσκος από το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στην ενότητα World Cinema Dramatic Competition του Sundance, ο Francis Lee εντυπωσίασε και την Berlinale με το βουκολικό, gay ρομάντζο ντεμπούτο του God’s Own Country.

To God’s Own Country διαδραματίζεται σε μια φάρμα στο Yorkshire της Αγγλίας, όπου ο γιος του ιδιοκτήτη Johnny ερωτεύεται τον Ρουμάνο Gheorge που προσλαμβάνεται για να βοηθήσει στις αγροτικές δουλειές. Ο Lee είπε ότι έγραψε το σενάριο γιατί θεωρούσε ότι δεν υπήρχαν αρκετές φιλμικές gay ιστορίες που να αφορούν ανθρώπους που ανήκουν στην εργατική τάξη και δεν μένουν στις μεγαλουπόλεις αλλά στην ύπαιθρο, ανθρώπους δηλαδή με το δικό του background.

Ο ίδιος μεγάλωσε στην οικογενειακή του φάρμα στο Yorkshire, πριν μετακομίσει στο Λονδίνο για να δουλέψει για 20 χρόνια ως ηθοποιός (έχοντας μάλιστα εμφανιστεί στο Topsy – Turvy του Mike Leigh), αλλά δήλωσε ότι το God’s Own Country, η πρώτη μεγάλη μήκους ταινία του, δεν είναι αυτοβιογραφική.

Είπε επίσης ότι το πλεονέκτημα του να κάνεις την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία σου στα 47 είναι το ότι είχε αυτήν την ιστορία στο κεφάλι του για χρόνια. Πρόσθεσε ότι πριν ξεκινήσει το γύρισμα, o Lee προετοίμασε τους ηθοποιούς του, μιλώντας μαζί τους και φτιάχοντας ένα βιογραφικό για τον κάθε χαρακτήρα που να επεκτείνεται πέραν του σεναρίου.

Και οι δύο πρωταγωνιστές του (Josh O’Connor και Alec Secarenau) ήταν πλήρως αφοσιωμένοι στο να αφομοιώσουν την αγροτική ζωή και είχαν δυνατή χημεία παρά τη διαφορετική τους προσέγγιση. Για τον O’Connor, ο Lee είπε χαρακτηριστικά ότι είναι να σαν «σφουγγάρι», ενώ ο Secarenau είναι πιο εγκεφαλικός και συγκεντρωμένος. Αναφερόμενος  στον διευθυντή φωτογραφίας Joshua James Richards (Songs My Brothers Tought Me), δήλωσε ότι σκοπός της συνεργασίας τους ήταν να δημιουργήσουν ένα οικείο σκηνικό, όχι να απεικονίσουν απλά τις όμορφες κοιλάδες του Yorkshire.

Έκλεισε αναφέροντας ότι δουλεύει τώρα δύο σενάρια, το ένα εκ των οποίων διαδραματίζεται εν μέρει πάλι στο Yorkshire και αφορά το τέλος μιας σχέσης. Υποσχέθηκε όμως ότι δεν θα είναι στενάχωρο, γιατί όσο άσχημη κι αν είναι η κατάληξη μιας σχέσης υπάρχει για τον ίδιο κάτι νέο που ακολουθεί και δεσμεύτηκε ότι δεν θα γράψει ποτέ ένα σενάριο στο οποίο δεν θα υπάρχει η έννοια της ελπίδας.

H κριτική μας για το "God's own country".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos