Berlinale 16: Ολόκληρο το Διαγωνιστικό

Δημοσίευση: 22 Ιαν. 2016, 17:19
Συντάκτης:

Ανακοινώθηκε ολοκληρωμένο το πρόγραμμα του Διαγωνιστικού τμήματος για το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου με 18 ταινίες που θα διεκδικήσουν την ψήφο εμπιστοσύνης της Μέριλ Στριπ και της κριτικής επιτροπής, ώστε να αποσπάσουν κάποιο από τα βραβεία.

Για τα Alone in Berlin του Βενσάν Περέζ, Genius του Μάικλ Γκράντατζ, Midnight Special του Τζεφ Νίκολς, Zero Days του Αλεξ Γκίμπνεϊ και Boris sans Béatrice (Boris without Béatrice) του Ντενίς Κοτέ σας έχουμε αναφέρει σε προγενέστερο post.

Από τα υπόλοιπα 13 που ανακοινώθηκαν, ξεχωρίζουν:

The Commune (Kollektivet) του Τόμας Βίντερμπεργκ, εμπνευσμένο από τις εμπειρίες του ίδιου του σπουδαίου Δανού δημιουργού τη δεκαετία του '70 και αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού ακαδημαϊκών στα 70s, οι οποίοι μαζί με την κόρη τους στήνουν μια κολεκτίβα ανθρώπων που διαμένουν μαζί σε ένα κοινόβιο. Η αρμονική διαβίωση θα διαταραχθεί από την άφιξη της ερωμένης του πρωταγωνιστή, για να ενσωματωθεί και αυτή στην «κομμούνα».

L’Avenir (Things to Come) της Μία Χάνσεν-Λαβ.  Από την σκηνοθέτιδα του «Eden», η ιστορία μιας καθηγήτριας φιλοσοφίας σε γυμνάσιο στο Παρίσι, παντρεμένης με δύο παιδιά, στην οποία ο άντρας της ανακοινώνει πως την εγκαταλείπει για μια άλλη γυναίκα. Με την Ιζαμπέλ Ιπέρ.

Being 17 (Quand on a 17 ans) του Αντρέ Τεσινέ. O Νταμιέν είναι ένας έφηβος που ζει με τη μητέρα του στη Νότιο Γαλλία, ενώ ο πατέρας του βρίσκεται σε αποστολή στην Αφρική. Προσπαθώντας να αμυνθεί στο bullying που δέχεται από τους συμμαθητές του στο σχολείο, θα μάθει να παλεύει από ένα φίλο του πατέρα του. Ο Αντρέ Τεσινέ συμμετέχει για τρίτη φορά στο Διαγωνιστικό Τμήμα της Berlinale (μετά το «Les Temps qui Changent» του 2004 και το «Les Témoins» του 2007).

Death in Sarajevo του Ντάνις Τάνοβιτς. Ο Βόσνιος σκηνοθέτης επιστρέφει στο Διαγωνιστικό του Βερολίνου, δύο χρόνια μετά το βραβευμένο «An Episode in the Life of an Iron Picker».

Περισσότερα για τις υπόλοιπες ταινίες, εδώ.

Το Φεστιβάλ του Βερολίνου θα διεξαχθεί 11-21 Φεβρουαρίου 2016 και το MOVE IT θα βρεθεί στην γερμανική πόλη με τους περισσότερους διαπιστευμένους δημοσιογράφους από κάθε άλλο ελληνικό μέσο, με σκοπό να σας μεταφέρει ότι άξιο σχολιασμού θα συμβεί εντός και εκτός των κινηματογραφικών αιθουσών, με live ανταποκρίσεις, κριτικές, θέματα, συνεντεύξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos