/ Πήγες Θερινό Σινεμά;

Θα μετρήσουμε πολλά αστέρια μέχρι να ολοκληρώσουμε το αφιέρωμα στα θερινά!

Δες που πήγαμε μέχρι τώρα
Φεστιβαλ

Θεσσαλονίκη 17: "Downsizing" - ΚριτικήΜια μικρή ταινία μεγάλου βεληνεκούς που προτείνει ένα απίθανο σενάριο ως αντίδοτο στην πληθυσμιακή έκρηξη του πλανήτη: τι θα συνέβαινε αν κάποιοι Νορβηγοί επιστήμονες έβρισκαν τρόπο να συρρικνώσουν τις διαστάσεις ενός μέσου ανθρώπου. Ο μάστορας των «μικρών» αφηγήσεων Αλεξάντερ Πέιν εστιάζει στην ιστορία ενός ζευγαριού που θέλει να ενταχτεί σε μια κοινότητα μικροσκοπικών ανθρώπων – για να αλλάξει το βιοτικό του επίπεδο, διατυπώνοντας ένα δαιμόνιο σχόλιο για τις ουτοπίες που ονειρεύονται οι κοινοί θνητοί.

Mια τρομερή ιδέα από τον Αλεξάντερ Πέιν, μετουσιώνεται σε ένα φιλμ περισσότερο γλυκόπικρο, παρά κυνικό και αιχμηρό όπως οι προηγούμενες δουλειές του. 

Βασισμένος σε ένα σενάριο σαφώς “εξυπνότερο από τον μέσο όρο”, ο Πέιν χτίζει μια όμορφη αλληγορική ντραμεντί πάνω στην σαφήνεια του ορισμού της ανθρωπιάς, στήνει ένα παραμύθι που δεν φοβάται να αναμετρηθεί με την ανθρώπινη φύση και να ξεσκεπάσει όσα αξίζουν και όσα πάλι, όχι.

Κάπου αφελές, κάπου υπερβολικά ευγενικό προς τον χρήστη, το δημιούργημα του 56χρονου Ελληνοαμερικανού διαθέτει όμως αφοπλιστικές στιγμές, καλοσυνάτη καρδιά μικρού παιδιού και δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τις φοβίες και τις ανησυχίες του. 

Μια ωδή στον ουμανισμό, καμουφλαρισμένη με επιστημονική φαντασία που αποτελεί το πρόσχημα για να διηγηθεί μια ιστορία με λίγες απλοϊκές στιγμές, αλλά πολύ περισσότερες παραδομένες γλυκά στην χαρμολύπη, με το φυσικό παιξιμο των πρωταγωνιστών της να συνεπικουρεί σε μια παράσταση συναισθηματικής επάρκειας.

6,5 / 10

Δημοσίευση: 10 Nov 2017, 14:48
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

george clooney echo
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα επιχειρήσει να σκηνοθετήσει ξανά και...
3 ώρες
Το πιστόλι - λέιζερ του Han Solo (Χαν Σόλο)...
4 ώρες
Υπόθεση: O Barry, ένας μοναχικός και μάλλον καταθλιπτικός πρώην...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38784
Spentzos
7669
Odeon
4119
Odeon
3396