Θεσσαλονίκη 16: In The Blood - Κριτική

Δημοσίευση: 5 Νοε. 2016, 21:00
Συντάκτης:

Σκηνοθεσία: Ράσμους Χέιστενμπεργκ. Ηθοποιοί: Κρίστοφερ Μπεκ, Σουζάνα Βαλενζουέλα, Νανά Κριστίν Ράσμουνσεν, Έλιοτ Χοβ. Δανία. 104'.

Σύνοψη: Ο Σίμον βλέπει τη ζωή του να αλλάζει ριζικά στη διάρκεια ενός καλοκαιριού στην Κοπεγχάγη, το τελευταίο που περνά με τους τρεις συγκατοίκους του. Κάθε νύχτα, τα τέσσερα αγόρια παρτάρουν, μεθούν και κυνηγάνε κορίτσια, την άλλη μέρα ξυπνούν και πάλι απ’ την αρχή. Μόνο που οι καιροί αλλάζουν: όταν όλοι στην παρέα εκτός από τον Σίμον συμφωνούν να πουλήσουν το διαμέρισμά τους, ξεκινούν οι εντάσεις. Ο Σίμον δεν είναι έτοιμος ν’ αφήσει πίσω του τις ανέμελες μέρες, κι όμως βλέπει τους άλλους να βρίσκουν απάγκιο στην ενηλικίωση.

Άποψη: Πολύ ενδιαφέρων σεναριογράφος ο Ράσμους Χέιστενμπεργκ (The girl with the dragon tattoo, Fighter, A royal affair) και με ξεχωριστή ικανότητα στην εξελικτική διάπλαση των χαρακτήρων, αλλά και την θεωρητική δημιουργία ατμόσφαιρας.
Eμφανώς αποπροσανατολισμένος στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο όμως, παραμελεί την όποια οξυδέρκεια τον χαρακτήριζε στις προηγούμενες δουλειές του και χωρίς να καταφεύγει σε κοινοτοπίες, αδικεί την στρωτή εμβάθυνση που καταφέρνει στους χαρακτήρες του (και ειδικά στον πρωταγωνιστή), με την ανυπαρξία μιας πραγματικά ενδιαφέρουσας ιστορίας να διηγηθεί, ενός απρόσμενα γλυκερού και εύκολου φινάλε, ενώ συνολικά δεν υποστηρίζει τα πλάνα του και με κάποια ιδιαίτερη σκηνοθετική μαεστρία.

4 / 10

Προβάλλεται: Κυριακή 6/11/16, Φριντα Λιάππα, 18.00

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos