Θεσσαλονίκη 14 - Παρασκευή 7/11: Το MOVE IT προτείνει

Δημοσίευση: 7 Νοε. 2014, 12:09

Το ΜΟVE IT προτείνει καθημερινά τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο 55ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Eννοείται ότι δεν αναφερόμαστε ξανά φιλμ που έχουμε προτείνει τις προηγούμενες ημέρες...

AMNESIA

15.45 - Ολύμπιον

Νορβηγία, 2014, 74'. Σκηνοθεσία: Νίνι Μπουλ Ρόμπσαμ. Ηθοποιοί: Πία Τγέλτα, Κρίστιαν Ρούμπεκ. Μεταμφιεσμένο σ’ ένα ψυχολογικό (και όχι μόνο) θρίλερ, το φιλμ της Νίνι Μπουλ Ρόμπσαμ παίρνει την αφορμή του από ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ερώτημα, για να αναπτύξει, παράλληλα με την αγωνία του, μια σειρά από πιο ουσιαστικές θεματικές. Με επίκεντρο την ιστορία ενός ζευγαριού σε κρίση, η ταινία διατυπώνει ερωτήματα για την ίδια τη ζωή: Τι είναι αυτό που μας ορίζει; Ποια είναι τα υλικά που συνθέτουν την προσωπικότητά μας; Πώς οικοδομείται μια ερωτική –ή οποιαδήποτε άλλη– σχέση; Η Αμνησία κρατά όλες αυτές τις ερωτήσεις πάντα στο πλάνο, όσο η φόρμα του εκμεταλλεύεται και ανανεώνει τους κώδικες μιας ταινίας είδους για να παραδώσει ένα ερεθιστικό, φρέσκο κινηματογραφικό αμάλγαμα.

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ

17.45 - Ολύμπιον

Σουηδία, 2014, 97'. Σκηνοθεσία: Γενς Όστμπεργκ. Ηθοποιοί: Σβέριρ Γκούντνασον, Πέτερ Άντερσον, Μαλίν Μπούσκα. Το μυστικό μιας εξαφάνισης εξωθεί έναν νεαρό άντρα στα άκρα. Αρχικά πράος και συνεσταλμένος, στη συνέχεια χάνεται μέσα σε μια δίνη βιαιότητας που δεν γνωρίζει τέλος. Με φόντο τον παγωμένο σουηδικό βορρά, το Πάρκο με τις μύγες βαδίζει στα μονοπάτια του ψυχολογικού θρίλερ και ανατέμνει με υποδειγματικό μινιμαλισμό, χωρίς εξάρσεις, τη –χειρότερη ίσως– μορφή βίας. Κάνοντας ένα καίριο σχόλιο για το φαινόμενο του κοινωνικού εκφοβισμού, η ταινία εστιάζει στη βία που ταπεινώνει, καταπιέζει, τρομοκρατεί και δεν γνωρίζει ηλικία, φύλο ή μορφωτικό επίπεδο.

ΚUMIKO, THE TREASURE HUNTER

15.45 - Φρίντα Λιάππα

ΗΠΑ-Ιαπωνία, 2014, 105'. Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ & Νέιθαν Ζέλνερ. Ηθοποιοί: Ρίνκο Κικούτσι, Ντέιβιντ & Νέιθαν Ζέλνερ, Νομπουγιούκι Κατσούμπε. Μια μοναχική Γιαπωνέζα πείθεται πως μια τσάντα γεμάτη χρήματα που, σύμφωνα με μια φανταστική ταινία μυθοπλασίας, είναι κάπου θαμμένη, είναι στην πραγματικότητα αληθινή. Εγκαταλείποντας τη στρωμένη της ζωή στο Τόκιο για την ερημιά της παγωμένης Μινεσότα, ξεκινά για μια αυθόρμητη αναζήτηση της χαμένης της μυθικής περιουσίας. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής – Sundance.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos