19ο ΦΝΘ: Το Σινέ Θησείο περιφρονεί τη νεωτερικότητα

Δημοσίευση: 6 Μαρτίου 2017, 17:14

Η ταινία «ΣΙΝΕ ΘΗΣΕΙΟΝ» της Μαρίας Ντούζα σε σενάριο Έρσης Σωτηροπούλου είναι ένα ντοκιμαντέρ για τον θερινό κινηματογράφο «Θησείο», διάρκειας 52 λεπτών, το οποίο αποτελεί μέρος της γαλλικής σειράς «ΜΥΘΙΚΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ» (παραγωγή Steficon, Kolam Productions) για το γαλλικό κανάλι CINE+ και θα προβληθεί στο φετινό Φεστιβάλ Ντοιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η σειρά, εμπνευσμένη και σχεδιασμένη από τον παραγωγό και σκηνοθέτη Joel Farges, επιχειρεί μέσα από την παρουσίαση έξι ιστορικών κινηματογράφων από όλον τον κόσμο (Τσεχία, ΗΠΑ, Χιλή, Ελλάδα, Ολλανδία, Κούβα) μια αναδρομή στο σινεμά αλλά και την ιστορία κάθε χώρας έτσι όπως αυτή αντανακλάται μέσα στις ταινίες της. Το «ΣΙΝΕ ΘΗΣΕΙΟΝ» είναι μια συμπαραγωγή της ΕΡΤ. Ολόκληρη η σειρά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017 και θα προβληθεί και από την ΕΡΤ. Το «ΣΙΝΕ ΘΗΣΕΙΟΝ», ντοκιμαντέρ που ενσωματώνει και στοιχεία μυθοπλασίας, καταγράφει και αναδεικνύει την γοητευτική ιδιαιτερότητα του ομώνυμου θερινού κινηματογράφου, ο οποίος, αν και βρίσκεται στο πιο τουριστικό σημείο αυτής της πόλης, κάτω από την Ακρόπολη, πεισματικά περιφρονεί τη νεωτερικότητα και παραμένει παράξενα άχρονος. Δεν είναι ούτε νοσταλγία που νιώθει κανείς εδώ ούτε δέος για τον ιερό βράχο που υψώνεται απέναντί του, αλλά μάλλον μια αίσθηση της ζωής που συνεχίζεται μέσα στους αιώνες, μιας ενέργειας που κυλά αέναα και συνδέει τις ιστορίες που φτιάχνουμε με τις ιστορίες που ζούμε, το παρόν με το παρελθόν, τον κινηματογράφο με την ζωή.

Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα. Σενάριο: Έρση Σωτηροπούλου. Παραγωγοί: Μιχάλης Σαραντινός, Μαρία Κοντογιάννη, Olga Prud’homme Farges. Associate Producer: Michel Δημόπουλος. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός. Κοστούμια: Πηνελόπη Μπάμπου. Μοντάζ: Γιάννης Κωσταβάρας. Πρωτότυπη Μουσική: Beatrice Thiriet. Ήχος: Νάσος Τσιάλτας. Διεύθυνση Παραγωγής: Ραχήλ Μανουκιάν.  Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Κώστας Βασαρδάνης και Elen Collins. Αφήγηση: Καίτη Κωνσταντίνου.  Παραγωγή: Steficon A.Ε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos