Φεστιβαλ

Rotterdam 15: Οι «Εντυπώσεις ενός Πνιγμένου» του Κύρου Παπαβασιλείου στο Διαγωνιστικό ΤμήμαΤο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κύρου Παπαβασιλείου «Οι Εντυπώσεις Ενός Πνιγμένου», θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 44ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, το οποίο ξεκινά αύριο Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου. 

Η πρώτη μεγάλου μήκους του Κύπριου σκηνοθέτη θα διαγωνιστεί μαζί με 13 ακόμη φιλμ, οκτώ χρόνια μετά την παρουσία του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Καννών με τη μικρού μήκους ταινία του «Το Ονομα του Σπουργιτιού», όπου είχε αποσπάσει ιδιαίτερα θετικά σχόλια.

Το στόρι... ιδιαίτερο: «Ενας άντρας που δεν γνωρίζει ποιος είναι συναντά μια παλιά του αγάπη. Της αφηγείται πως είναι ένας διάσημος ποιητής, ο Κώστας Καρυωτάκης, που αυτοκτόνησε το 1928. Κάθε χρόνο επιστρέφει στο ίδιο μέρος την επέτειο του θανάτου του». Πρόκειται για συμπαραγωγή Κύπρου/Ελλάδας/Σλοβενίας και πρωταγωνιστούν οι Μαρίσα Τριαταφυλλίδου, Θοδωρής Πεντίδης, Χριστόδουλος Μάρτας.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα υπόλοιπα φιλμ του διαγωνιστικού, μπορείτε να δείτε εδώ.

Το MOVE IT θα βρεθεί στην ολλανδική πόλη με διαπιστευμένη συνεργάτιδα και θα σας μεταφέρει κλιμα, εντυπώσεις, κριτικές από τα φιλμ μιας ιδιαίτερα σημαντικής διοργάνωσης που παραδοσιακά "ξετρυπώνει" πολλά μικρά σινεφιλικά διαμαντάκια και νέους δημιουργούς με όλο το μέλλον μπροστά τους.

 

 

Δημοσίευση: 20 Ιαν. 2015, 14:02
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

i kill giants
Σύνοψη: Η Barbara (Madison Wolfe) ξέρει τα πάντα για...
11 ώρες
Η γιγάντωση του Netflix στον τομέα του streaming συνεχίζεται...
13 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
UIP
15316
Tanweer
12325
Feelgood
9018
Tanweer
6583