Φεστιβαλ

Rotterdam 15 - Κύρος Παπαβασιλείου: "Στα μεγάλα φεστιβάλ δεν είσαι καλλιτέχνης, αλλά μπίζνεσμαν..."Στα πλαίσια της συμμετοχής της ταινίας του, "Impressions of a drowned man", στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ στο Ρότερνταμ, ο Κύπριος σκηνοθέτης Κύρος Παπαβασιλείου έδωσε συνέντευξη, τονίζοντας καταρχήν πως ο τίτλος προέρχεται από ποίημα του μεγάλου Κώστα Καρυωτάκη, ο οποίος αυτοκτόνησε το 1928. "Στο σημείωμα που άφησε μετά την αυτοκτονία του, ο Καρυωτάκης έγραψε για την επιθυμία του να πνιγεί, αλλά δεν τα κατάφερε διότι ήξερε πολύ καλό κολύμπι και το ένστικτο της επιβίωσης τον έσωσε". 

"Το ποίημα είναι απλά η εκκίνηση, δεν πρόκειται για μια βιογραφία του Πρεβεζάνου ποιητή, αλλά για έναν ποιητικό στοχασμό για την φύση, τον χρόνο, την ανθρώπινη ταυτότητα".

"Tα γυρίσματα στην Κύπρο δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Λόγω των προβλημάτων στην χρηματοδότηση, το φιλμ συνολικά μου πήρε έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί. Τα διαλείμματα στην παραγωγή, μάλλον με βοήθησαν να δώσω την σωστή διάσταση σε σημεία του σεναρίου για τα οποία δεν ήμουν απόλυτα σίγουρος. Το τελικό φιλμ είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με το αρχικό που είχα στο μυαλό μου".

"Γεννήθηκα στην Κύπρο, μεγάλωσα στην Ελλάδα".

"Η μικρού μήκους μου, "In the name of the sparrow", μετείχε στο αντίστοιχο διαγωνιστικό των Καννών το 2007. Ήμουν πολύ χαρούμενος για την συμμετοχή μου σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση, αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι η παρουσία μου εκεί μπορεί να τόνωσε την αυτοπεποίθησή μου, αλλά όταν πηγαίνεις σε τέτοιου επιπέδου φεστιβάλ, δεν είσαι καλλιτέχνης. Είσαι μπίζνεσμαν και party animal!".

"Είμαι ενθουασιασμένος που η ταινία μου κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Ρότερνταμ. Νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα στο ύφος του φεστιβάλ".

 

 

Δημοσίευση: 24 Ιαν. 2015, 12:28
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

papillon 2017 trailer
Ο Ράμι Μάλεκ του δημοφιλούς «Mr. Robot» θα πρωταγωνιστήσει...
1 hour
Ο Miles Teller θα είναι ο πρωταγωνιστής στη σειρά...
3 hours
Δεκάδες τηλεοπτικές σειρές κόπηκαν σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις τα...
4 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
82773
Odoen
4161
Seven
2000
UIP
1643