Ρώμη 17: "McKellen: Playing the Part" - Κριτική

Δημοσίευση: 2 Νοε. 2017, 22:44
Συντάκτης:

Όλοι γνωρίζουν τον Sir Ίαν ΜακΚέλεν ως Gandalf της τριλογίας του “Lord of the Rings” ή ως Magneto από τις ταινίες των “X-Men”. Κι όλοι τον αγαπάνε, όπως φάνηκε από την πολύ θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε το κοινό του 12ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης, όπου παραβρέθηκε για να παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ “McKellen: Playing the Part”.

Κι όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς παρακολουθώντας το φιλμ, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσει κανείς αυτόν τον ξεχωριστό ηθοποιό, που υπηρετεί πιστά από τα 13 του την τέχνη της υποκριτικής και μας έχει χαρίσει μερικούς από τους πιο αξιομνημόνευτους χαρακτήρες στην ιστορία του σινεμά.

Βασισμένο σε μια αποκλειστική 14ωρη συνέντευξη που παραχώρησε ο Βρετανός ηθοποιός στον σκηνοθέτη Τζο Στίβενσον (Chicken), το “McKellen: Playing the Part” αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που αγάπησε το θέατρο, ειδικότερα τον Shakespeare και απέκτησε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα σε σχετικά μεγάλη ηλικία, την οποία χρησιμοποίησε για να αφυπνίσει τον κόσμο σχετικά με τα δικαιώματα των  ομοφυλοφίλων.

Χρησιμοποιώντας σπάνιο αρχειακό υλικό από τις πρώτες εμφανίσεις του στο θέατρο και τον κινηματογράφο, φωτογραφίες από την προσωπική συλλογή του ηθοποιού, σκηνές από την καθημερινότητα του, αλλά και αναπαραστάσεις της παιδικής ηλικίας και της νεότητάς του, ο Stephenson  μας παρουσιάζει τη συναρπαστική ζωή αυτού του σύγχρονου «ιερού τέρατος».

Το καύσιμο πίσω από το όλο εγχείρημα και αυτό που κάνει το φιλμ απολαυστικό είναι φυσικά η μαγνητική προσωπικότητα του McKellen: το χιούμορ, η φιλοσοφία του για τη ζωή και την τέχνη του, το πάθος με το οποίο προσεγγίζει τόσο τους ρόλους του όσο και τον ακτιβισμό και το βρετανικό του φλέγμα λάμπουν στα 96’ που περνάς μαζί του. Έτσι, το “McKellen: Playing the Part” κυλάει σαν νεράκι κι όταν τελειώσει θες κι άλλο χρόνο στη συντροφιά του McKellen και εύχεσαι να υπάρχουν και να υπάρξουν κι άλλοι καλλιτέχνες και άνθρωποι, εξίσου χαρισματικοί με αυτόν! 

Πρώτη δημοσίευση: 2 Νοε. 2017, 22:44
Ενημέρωση: 3 Νοε. 2017, 02:23
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos