Ρώμη 17 - Ίαν ΜακΚέλεν: "Είμαι ο λιγότερο ενδιαφέρων άνθρωπος στον κόσμο!

Δημοσίευση: 2 Νοε. 2017, 14:29
Συντάκτης:

O Sir Ίαν ΜακΚέλεν  έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη τύπου στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης, με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ “McKellen: Playing the Part” του Τζο Στίβενσον. Αφού μπήκε στην αίθουσα υπό τη συνοδεία χειροκροτημάτων και γενικότερου cheering, o σπουδαίος ηθοποιός αποκάλυψε ότι του φαίνεται περίεργο που αποτελεί πλέον το αντικείμενο ενός ντοκιμαντέρ, καθώς πιστεύει ότι είναι ο λιγότερο ενδιαφέρων άνθρωπος στον κόσμο.

Καθότι είναι θερμός υποστηρικτής των δικαιωμάτων των LGBT ατόμων, ρωτήθηκε για την πρόσφατη παραδοχή του Κέβιν Σπέισι για την ομοφυλοφιλία του στα πλαίσια κατηγορίας που δέχτηκε για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου. Αποφεύγοντας να αναφερθεί στον ίδιο τον Σπέισι, ο McKellen δήλωσε ότι συστήνει ανεπιφύλακτα σε όσους δεν έχουν αποδεχτεί και/ή δηλώσει τη σεξουαλικότητά τους να το κάνουν. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ζεις μια ειλικρινή ζωή όλα βελτιώνονται, ενώ είπε ότι στη δική του περίπτωση βελτιώθηκε ακόμα και το ταλέντο του στην υποκριτική.

Παρότι άργησε να γίνει ευρέως γνωστός, ο αγαπημένος Άγγλος ηθοποιός κουβαλάει βαριά προϋπηρεσία στο θέατρο, αφού ασχολείται με αυτό από τα 13 του και είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους σεξπιρικούς ηθοποιούς. Χαρακτήρισε μάλιστα τον Σέξπιρ ως την πιο σπουδαία φιγούρα στην ιστορία της Αγγλίας, προσθέτοντας ότι χαίρεται που ο πιο διάσημος Άγγλος όλων των εποχών δεν είναι ένας στρατηγός, ένας πολιτικός, μια βασίλισσα ή ένας βασιλιάς, αλλά ένας θεατρικός συγγραφέας.

Σε ερώτηση για τις διαφορές ανάμεσα στη δουλειά του στον κινηματογράφο και στο θέατρο, δήλωσε ότι στο θέατρο πρέπει να δουλέψεις περισσότερο για να επικοινωνήσεις με τον θεατή, ενώ στον σινεμά το κοινό βιώνει όλη την εμπειρία μέσα από το μάτι μιας κάμερας, η οποία παρεμβαίνει ανάμεσα στον ηθοποιό και τον θεατή. Τόνισε όμως ότι η δουλειά του ηθοποιού, το να μεταμορφωθεί δηλαδή σε έναν χαρακτήρα, παραμένει η ίδια και στα δυο μέσα.

Ο Sir που έγινε Gandalf και Magneto είχε και μια ιστορία να διηγηθεί στο κοινό της Ρώμης: στην αρχή της καριέρας του βρέθηκε στην Τσινετσιτά για δοκιμαστικά. Η μια ταινία ήταν η θρυλική “Μπαρμπαρέλα”, εμπειρία από την οποία θυμάται τα… αυγά με μπέικον που του έφτιαξε η Τζέιν Φόντα. Για το δεύτερο δοκιμαστικό του έπρεπε να υποδυθεί έναν Σικελό ληστή! Αφού τον έντυσαν με κολάν και μπότες, τον έβαψαν και έκανε το δοκιμαστικό, ο σκηνοθέτης της ταινίας  - την οποία δεν κατονόμασε – του είπε ότι παραείναι γοητευτικός και… Άγγλος για τον ρόλο!

O McKellen μπορεί λοιπόν να μην έκανε ποτέ τον Σικελό κλέφτη σε ταινία της Τσινετσιτά, αλλά έγινε ο Γκάνταλφ της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»! Έτσι, όταν δημοσιογράφος του ζήτησε να επαναλάβει την πλέον γνωστή ατάκα του “You Shall not Pass”,  δεν του χάλασε το χατίρι, αφού πρώτα αυτοσχεδίασε απολαυστικά, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video...

Φιλικός, πνευματώδης και υπέροχος: αυτά τα επίθετα μπορούμε να αποδώσουμε σε αυτόν τον καταπληκτικό ηθοποιό και άνθρωπο, ο οποίος μετά το πέρας της συνέντευξης έμεινε έκπληκτος όταν ένα μεγάλο μέρος του κοινού έσπευσε προς τη σκηνή με αφίσες, box sets του “Άρχοντα” και των X-Men και ό,τι άλλο είχαν μαζί τους για να τα υπογράψει. Και ξέρετε τι έκανε; Τα υπέγραψε ΟΛΑ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos