Open Air 17: "Orfeo Negro" στην Δεξαμενή

Δημοσίευση: 14 Ιουλίου 2017, 13:58
Συντάκτης:

Tο 7th Athens Open Air Film Festival συνεχίζεται απόψε Παρασκευή 14/7/17 φέρνοντας στην καρδιά της Αθήνας αέρα βραζιλιάνικου καρναβαλιού και τους ρυθμούς της μπόσα νόβα.

Το «Ορφέο Νέγκρο» («Orfeu Negro», 1959) του Μαρσέλ Καμί, έρχεται στο σινέ Δεξαμενή στις 21.30 με ελεύθερη είσοδο, βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών και με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η εκμοντερνισμένη παραλλαγή στον ελληνικό μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης παραμένει μέχρι σήμερα ένας λυρικός και μαγευτικός εορτασμός της ζωής, της αγάπης και της μουσικής και υπεύθυνη για τη διάδοση της βραζιλιάνικης μπόσα νόβα σε ολόκληρο τον κόσμο, χάρη στις υπέροχες μελωδίες του Αντόνιο Κάρλος Ζομπίμ που κοσμούν το σάουντρακ.

Βυθίζεται στο οργιώδες χάος του βραζιλιάνικου καρναβαλιού και δονείται από τους αλέγρους ρυθμούς της μπόσα νόβα για να ακολουθήσει από απόσταση αναπνοής το χρονικό ενός φλογερού ειδυλλίου όταν, λίγο πριν την έναρξη των καθιερωμένων αποκριάτικων εκδηλώσεων, ο δανδής οδηγός τρόλεϊ Ορφέο γνωρίζει την γοητευτική και ντροπαλή Ευρυδίκη, αγνοώντας ότι το ξέφρενο πάθος που τους ενώνει θα έρθει αντιμέτωπο με μια μοίρα που φαίνεται να έχει και τους δυο ήδη καταδικάσει. Κορμιά που πάλλονται ρυθμικά, φανταχτερά κοστούμια και αποπλανητικές μελωδίες συνθέτουν ένα σκηνικό σαγήνης και εξωτισμού που προσφέρει στον θεατή την υπόσχεση για μια άλλη ζωή, πιο μαγική και σαφώς πιο αισθησιακή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos