/ Πήγες Θερινό Σινεμά;

Θα μετρήσουμε πολλά αστέρια μέχρι να ολοκληρώσουμε το αφιέρωμα στα θερινά!

Δες που πήγαμε μέχρι τώρα
Φεστιβαλ

Open Air 17: "Δράκουλας" στο ΤριανόνΤο 7th Athens Open Air Film Festival μετατρέπει το Σινέ Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα) σε σκηνικό αυθεντικού βρετανικού γοτθικού τρόμου. Απόψε, Τρίτη 25/7 στις 21.30 ο θρυλικός «Δράκουλας» Κρίστοφερ Λι ακονίζει τα δόντια του και επιτίθεται με πάθος σε μια μοναδική προβολή και σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

Η ταινία «Δράκουλας, ο Βρυκόλακας των Καρπαθίων» (1958, 103’) του Τέρενς Φίσερ αποτελεί την πλέον κλασική απόλαυση για τους λάτρεις του βρετανικού τρόμου αλλά και μία απαραίτητη μύηση των νεότερων στον κόσμο της γοτθικής κουλτούρας.

Ο Μπραμ Στόκερ εισήγαγε στη λογοτεχνία του φανταστικού έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους χαρακτήρες της και ο κινηματογράφος βρήκε στο χλωμό παρουσιαστικό και την υποβλητική φιγούρα του Κόμη Δράκουλα το πιο σαγηνευτικό τέρας της 7ης τέχνης.

Το «Δράκουλας, ο Βρυκόλακας των Καρπαθίων» του Τέρενς Φίσερ σήμανε την έναρξη μιας σειράς ταινιών από την περίφημη βρετανική εταιρία Hammer και παράλληλα ανέδειξε τον Κρίστοφερ Λι ως έναν αδίστακτο, ελκυστικό δανδή, ιδανικό για τον ρόλο του άρχοντα του σκότους.

Σε αντιδιαστολή με τον «Δράκουλα» (1931) του Μπέλα Λουγκόζι σε σκηνοθεσία Τοντ Μπράουνινγκ, ο αιμοσταγής Κόμης της Hammer εισάγει το κοινό στο εκτυφλωτικό χρώμα. Με την εταιρεία απελευθερωμένη από τον φόβο της λογοκρισίας, το κατακόκκινο αίμα στο «Δράκουλας, ο Βρυκόλακας των Καρπαθίων» επαναπροσδιορίζει τον τρόμο πέρα από τα ρίγη συγκίνησης, παντρεύοντας τον βαμπιρικό μύθο με έναν ερωτισμό που μέχρι εκείνη την εποχή μόνο να υπονοήσει κανείς μπορούσε στο σινεμά.

Η προβολή της ταινίας είναι προσβάσιμη σε ΑμεΑ. Είσοδος Ελεύθερη.

Δημοσίευση: 25 Ιουλίου 2017, 13:47
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

clapper
Σύνοψη: Ο Eddie Krumble (Ed Helms) με τον φίλο...
21 λεπτά
Αν για κάποιο λόγο είχε κανείς την απορία πώς...
40 λεπτά
Ακόμα περισσότερο και καλύτερο σινεμά κάτω από τ’ αστέρια! Η...
15 ώρες