Νύχτες Πρεμιέρας 17: Τι να δούμε Δευτέρα 25/9

Δημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2017, 12:49
Συντάκτης:

Tο MOVE IT θα σας προτείνει καθημερινά ταινιάκια που αξίζουν τον κόπο, από το πρόγραμμα για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας.

Εμείς θα είμαστε εκεί, με συνεχόμενα reviews, απόψεις, εντυπώσεις, συνεντεύξεις, θα αποτυπώσουμε την σινεφιλική ενέργεια του φεστιβάλ.

Αφού τσεκάρετε πάντα το ωρολόγιο πρόγραμμα, ακολουθούν οι προτάσεις μας για σήμερα Δευτέρα 25/9, με δεδομένο ότι τα "Florida Project" (Ιντεάλ, 22.15) και "Foxtrot" (Δαναός 2, 19.45) είναι sold out.

17.30 – Iντεάλ

The Asphalt Jungle

Από το αφιέρωμα στον Τζον Χιούστον.

Ένας διαβόητος ληστής προετοιμάζει μια ληστεία που θα του αλλάξει τη ζωή με την υποστήριξη ενός δικηγόρου που συμφωνεί να τον χρηματοδοτήσει. Όλα λειτουργούν ως καλοκουρδισμένο ρολόι στη «Ζούγκλα της Ασφάλτου» μέχρι τη στιγμή που η λεπτομερώς σχεδιασμένη ληστεία παίρνει άσχημη τροπή και η νηφαλιότητα αντικαθίσταται από τον πανικό.

Μια πραγματικά γενναία ματιά στον υπόκοσμο της χώρας από τον Χιούστον που παρουσιάζει όλη την ιστορία από την πλευρά των παρανόμων, ανάγοντάς τους σε πρωταγωνιστές και τραγικούς ήρωες ταυτόχρονα, με βαθιά ανθρώπινη πλευρά κρυμμένη μέσα στους φόβους και τις φιλοδοξίες τους, χωρίς να ενδιαφέρεται για διδακτισμούς και ηθικά μαθήματα. Αξιοσημείωτη η πρώιμη εμφάνιση της Μέριλιν Μονρόε, λίγο πριν εκτοξευθεί ως το απόλυτο σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του ’50.

ΗΠΑ | 1950 | Ασπρόμαυρο | DCP | 112’ | Αγγλικά, Γερμανικά

19.45 – Όπερα 1

Revolution of Sound. Tangerine Dream

Γερμανοί πιονέροι της ηλεκτρονικής μουσικής; Επαναστατικοί πειραματιστές σε αναζήτηση του υπέρτατου ήχου; Πρώην παιδιά των λουλουδιών που προσπάθησαν να οραματιστούν με τι θα έμοιαζε το μέλλον αν μπορούσε να τοποθετηθεί σε νότες; Όλα αυτά και πολλά περισσότερα συνοδεύουν ένα κινηματογραφικό ταξίδι που απλώνεται σε τέσσερις δεκαετίες και δύο ηπείρους, χρονικογραφώντας την διαδρομή ενός γκρουπ που ξεκίνησε από μικρά κλαμπ και κοινόβια του Βερολίνου κι έφτασε να κατακτήσει τον κόσμο.

Οδηγός μας στο ταξίδι αυτό είναι ο θρυλικός ηγέτης της μπάντας, Έντγκαρ Φρέζε, και οι πολύτιμες διηγήσεις του, πλάι σε πλούσιο (και ανέκδοτο) αρχειακό υλικό, θρυλικές εμφανίσεις των Tangerine Dream και συνεντεύξεις με μια ευρεία γκάμα καλεσμένων που περιλαμβάνει από μέλη του συγκροτήματος μέχρι τον Ζαν Μισέλ Ζαρ και τον Μάικλ Μαν. Παρουσία της σκηνοθέτιδας

Γερμανία | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 90' | Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos