Νύχτες Πρεμιέρας 17: Masterclass, Συζητήσεις, Πάρτι

Δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2017, 16:22
Συντάκτης:

Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας δεν περιλαμβάνει μόνο προβολές ταινιών, αλλά και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.

Στη διάρκεια του δεκαημέρου της φετινής διοργάνωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συνεντεύξεις τύπου, masterclass με εκλεκτούς προσκεκλημένους και πάνελ με ενδιαφέρουσες και επίκαιρες θεματικές, με είσοδο ελεύθερη με αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου | 17:30 | Ξενοδοχείο Radisson Blue Park Hotel (Λεωφ. Αλεξάνδρας, 10).

Συνέντευξη Τύπου της ταινίας «Sea Sorrow», με τη σκηνοθέτιδα της ταινίας Βανέσα Ρέντγκρεϊβ

Στο πλαίσιο της προβολής του «Sea Sorrow» στις 22 Σεπτεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου με τους προσκεκλημένους Βανέσα Ρέντγκρεϊβ (σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ) και Λόρδο Άλφρεντ Νταμπς (πολιτικός με το Κόμμα των Εργατικών και υποστηρικτής της οργάνωσης «Safe Passage»). Το ντοκιμαντέρ «Sea Sorrow» («Τα δεινά της θάλασσας») είναι μια νοερή διαδρομή από το Λονδίνο στο Αιγαίο κι από τον Σέξπιρ στους προσφυγικούς καταυλισμούς με παιδιά που άφησαν τις οικογένειές του μια ήπειρο μακριά.

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου | 17:00 | Aegean Omiros College (Πανεπιστημίου 17, ισόγειο)

Συνέντευξη Τύπου της ταινίας «120 Χτύποι το Λεπτό», με τον σκηνοθέτη Ρομπέν Καμπιγιό και τον πρωταγωνιστή Αρνό Βαλουά, την οποία θα συντονίσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας.

Η ταινία «120 Χτύποι το Λεπτό» προβάλλεται σε Πανελλήνια Πρεμιέρα το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, στις 19.45 στο ΙΝΤΕΑΛ, στο πλαίσιο του  spotlight στον σκηνοθέτη. Είναι το παθιασμένο χρονικό μιας ομάδας ανθρώπων οι οποίοι στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 ύψωσαν ανάστημα ενάντια σε έναν πανίσχυρο και θανατηφόρο ιό. Η ταινία κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του σκηνοθέτη, Ρομπέν Καμπιγιό και του πρωταγωνιστή, Αρνό Βαλουά. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 28 Σεπτεμβρίου από την Weird Wave.

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου | 19:30 | ΔΑΝΑΟΣ 1

Απονομή Βραβείων Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών και Ηθοποιών Ελληνικών Ταινιών. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Κωνσταντίνος Τζούμας: Ηθοποιός Εξ Ιδιοσυγκρασίας», του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου

Κινηματογραφικό πορτρέτο του Κωνσταντίνου Τζούμα, ενός ανθρώπου που έχει χαρακτηριστεί ως «είρων εκ φύσεως, ηθοποιός εξ ιδιοσυγκρασίας και συγγραφέας εξ ενστίκτου». Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία των συντελεστών, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Κωνσταντίνο Τζούμα και τον σκηνοθέτη, Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο.

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου | 17:30 | Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφ. Συγγρού 107)

Προβολή «BLU» σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου Αnimasyros και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Το «BLU» είναι ένα πολυδιάστατο καλλιτεχνικό εγχείρημα, το οποίο συστήνει συνήθειες και ιδέες Ιταλών και Ελλήνων δημιουργών μέσα από το πρίσμα του animation και των ψηφιακών τεχνών. Προλογίζουν ο Βασίλης Καραμητσάνης, Πρόεδρος του Animasyros, και οι επιμελήτριες του αφιερώματος «BLU», Ραφαέλα Καραγιάννη και Αναστασία Τερζίδου. Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου | 12:00 | Πολυχώρος Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» (Λεωφ. Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη)

«Τηλεοπτικές σειρές: σύμμαχοι ή εχθροί του σινεμά;»

Η Γιασμίν Μπέιζικ, προγραμματίστρια σε κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ελβετίας και εισηγήτρια σε προγράμματα με θέμα την τηλεόραση, ο Άρης Λυχναράς, σκηνοθέτης σειρών, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών, και ο Γρηγόρης Κοκκινάκης από την COSMOTE TV συζητούν για τη θέση των τηλεοπτικών σειρών στη σημερινή εποχή. Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου | 12:00 | Πολυχώρος Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα)

«Πώς ακούς μία ταινία μετά τους τίτλους τέλους»

Ο Τιμ Στίβενς, επικεφαλής παραγωγής του British Film Institute μοιράζεται μαζί μας τα στοιχεία εκείνα που καταφέρνουν να κάνουν κάποια σάουντρακ αξιομνημόνευτα ακόμη κι έξω από τη σκοτεινή αίθουσα. Εισαγωγή: Ελένη Μητσιάκη (μουσικολόγος και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογραφικής Μουσικής, IFMCA). Είσοδος Ελεύθερη

Επιπλέον, μετά από συγκεκριμένες προβολές, το Φεστιβάλ μεταφέρει την ενέργειά του από τις αίθουσες στα πάρτι, όπου οι θεατές θα μπορούν να προμηθεύονται ένα δωρεάν ποτό με την επίδειξη του εισιτηρίου ή του αντίστοιχου αποκόμματος της Viva.

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου | 22:30 | «ΤGIF PARTY - Thank God it’s Festival Time». TGI Friday’s στο Κολωνάκι (Νεόφυτου Βάμβα 2, Αθήνα)

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στα καταστήματα των TGI Friday’s στους Αμπελόκηπους και το Κολωνάκι, οι θεατές με το εισιτήριό τους, θα απολαμβάνουν επιλεγμένα κοκτέηλ στην τιμή των 5 ευρώ και το γεύμα τους στη μισή τιμή.

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου | 23:00 | «120 ΒPM»

Πάρτι με αφορμή την ταινία «120 Χτύποι το Λεπτό», show από τις Φιλοθέη & Darla Cupit και dj set από την Ιωσηφίνα Γκιόκα του Best  92.6 στο SIX D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα)

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου | 21:30 | Το πάρτι του Ελληνικού Κινηματογράφου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν στο ετήσιο πάρτι παρουσίασης των τρέιλερ των ελληνικών ταινιών που θα προβληθούν στις αίθουσες τη σεζόν 2017-18. Μεταλλουργείο (Πειραιώς 127)

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου | 23:00 | «Glasgow takes Athens»

Dj set από τον frontman των Mogwai, Στιούαρτ Μπρέιθγουεϊτ, που έρχεται στην Αθήνα με αφορμή την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Χαμένοι στη Γαλλία» («Lost in France») του Νίαλ ΜακΚαν. Το πάρτι θα διεξαχθεί στο Barrett (Πρωτογένους 11, Αθήνα).

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου | 22:00 | Πάρτι Ημέρας Γαλλοφωνίας TV5MONDE

Με αφορμή την ημέρα Γαλλοφωνίας TV5MONDE και το αφιέρωμα στην Κλερ Ντενί. Το πάρτι θα πραγματοποιηθεί στο Blue Rose (Πλατεία Καρύτση 5, Αθήνα)

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου | 23:00 | Πάρτι Λήξης!

Μετά την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων, το τελευταίο φεστιβαλικό πάρτι της χρονιάς, με dj set από τον Γιώργο Γερανιό, το Μάρκο Φράγκο, και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Λουκά Κατσίκα. Το πάρτι θα γίνει στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ (Αναξαγόρα 3, Αθήνα).

Πρώτη δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2017, 16:22
Ενημέρωση: 20 Σεπτεμβρίου 2017, 16:22
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos