Νύχτες Πρεμιέρας 16: Στο «Limbo» το βραβείο ταινιών μικρού μήκους

Δημοσίευση: 1 Οκτ. 2016, 15:41

To «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη ήταν η μεγάλη νικήτρια ταινία του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος μικρού μήκους του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, κερδίζοντας το Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας (χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ), Σκηνοθεσίας και Φωτογραφίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Επιτροπής που αποτέλεσαν οι  Χρήστος Καρακέπελης (Πρόεδρος) / σκηνοθέτης, Λευτέρης Αδαμίδης / κριτικός κινηματογράφου/ διανομέας, Μαργαρίτα Μαντά / σκηνοθέτης, Κλαούντιο Μπολιβάρ / διευθυντής φωτογραφίας, Βίκυ Παπαδοπούλου / ηθοποιός: Η κριτική επιτροπή είδε και αξιολόγησε με σεβασμό τις 46 ταινίες μικρού μήκους που διαγωνίστηκαν και αναγνωρίζει το υψηλό επίπεδο παραγωγής και τεχνικών προδιαγραφών. Ωστόσο, πέρα από αυτό εκτείνεται το μεγάλο πεδίο της καλλιτεχνικής κατάθεσης που αποτέλεσε τελικά και το κριτήριο για την απονομή των βραβείων. Η «γραφή» κάποιων δημιουργών, στη σκηνοθεσία, στο σενάριο, στην υποκριτική, στο φως , η συγκρότηση τελικά μιας αισθητικής γλώσσας είναι τα υλικά που ξεχώρισαν τις ταινίες και τους συντελεστές. Αναλυτικά τα βραβεία:

Καλύτερης Ταινίας: LIMBO της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Β' Καλύτερης Ταινίας: ΑΛΕΠΟΥ της Ζακλίν Λέντζου

Καλύτερης Σκηνοθεσίας: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη για το LIMBO

Καλύτερου Σεναρίου: Αλέξανδρος Σκούρας για την ταινία ΚΥΒΟΣ

Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας για το LIMBO

Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας: Νίκος Ζεγκίνογλου για την ΑΛΕΠΟΥ

Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας: Έλενα Τοπαλίδου για το HELGA AR I LUND

Ειδικό Βραβείο Επιτροπής: AURELIA των Χρήστου Μπουραντά & Κρέοντα Κρυωνά

Η απονομή των Βραβείων στους νικητές θα γίνει σήμερα το απόγευμα στην Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ στον κινηματογράφο Ιντεάλ στις 20:30, ενώ θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας «Elle» του Πολ Βερχόφεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos