Νύχτες Πρεμιέρας 16: Οι πρώτοι τίτλοι

Δημοσίευση: 3 Aug 2016, 18:55
Συντάκτης:

Το φετινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας αποκάλυψε νέους τίτλους όσον αφορά στις ταινίες που θα προβληθούν στην φετινή 22η διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016. Ήδη σας έχουμε γράψει για το αφιέρωμα στο έργο του πρόσφατα αδικοχαμένου Νίκου Τριανταφυλλίδη, αλλά και  για το «The neon demon» του Νίκολας Βίντιγκ Ρεφν. Θα δούμε επίσης τα:

«The Handmaiden» του Παρκ Τσαν Γουκ, το οποίο άρεσε πολύ στο πρόσφατο Φεστιβάλ τω Καννών. Με τους κριτικούς να μιλάνε για ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, γυναικεία απελευθέρωση από τα δεσμά της πατριαρχίας, αναπάντεχα αποτελέσματα και δυνατές πρωταγωνίστριες

Toni ErdmannToni Erdmann

 «Τόνι Ερντμαν» της Γερμανίδας Μάρεν Άντε. Για πολλούς, η καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ Καννών. Ο Τόνι Ερντμαν είναι ένας χαρακτήρας που θα εφεύρει ο Γουίνφρεντ, ο μεσήλικος πατέρας της κεντρικής ηρωίδας Ινές, μιας πετυχημένης γυναίκας καριέρας, προσπαθώντας να χτίσει μια ουσιαστική σχέση μαζί της και να τη βοηθήσει να δει τη ζωή της με διαφορετική ματιά.

«Morris from America» του Τσαντ Χάρτιγκαν, με τον Κρεγκ Ρόμπινσον. Είναι η coming of age ιστορία ενός Αμερικάνου πιτσιρικά που μεγαλώνει με τον πατέρα του στην Γερμανία, ξένος σε μια ξένη χώρα, έχοντας διακαή πόθο να γίνει ράπερ σε ένα περιβάλλον που δεν μοιάζει να το σηκώνει κάτι τέτοιο. Βραβείο Ειδικής Επιτροπής στο φετινό Sundance.

Morris from AmericaMorris from America

«Operation Avalanche» του Ματ Τζόνσον. Βρισκόμαστε στο 1967, στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου. Η CIA υποπτεύεται ότι υπάρχει Ρώσος κατάσκοπος μέσα στη NASA ο οποίος σαμποτάρει το πρόγραμμα Apollo. Ετσι στέλνουν δύο νεαρούς πράκτορες σε μυστική αποστολή να υποδυθούν τους σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ και να κινηματογραφήσουν την κατάκτηση του φεγγαριού από τη NASA. H πραγματική τους αποστολή είναι να ανακαλύψουν τη διαρροή. Αυτό όμως που θα ανακαλύψουν θα είναι πολύ πιο σοκαριστικό. Από τον δημιουργό του «Dirties».

ShelleyShelley

«Shelley». Ο γεννημένος στο Ιράν, μόνιμος κάτοικος Δανίας Αλί Αμπάσι δοκιμάζεται με το «Shelley» - επίσημη συμμετοχή στο Πανόραμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου - στο είδος του τρόμου, βάζοντας στο κέντρο δύο υπέροχες πρωταγωνίστριες και κάτι να της τρομάζει.

«The Greasy Strangler» του Τζιμ Χόσκινγκ. «Το Greasy Strangler είναι αηδιαστικό, παρεκκλίνον και απολαυστικά περίεργο στην καρδιά του», γράφει μία κριτική της ταινίας μετά την πρεμιέρα στο μεταμεσονύκτιο τμήμα του φετινού Σάντανς, όπου έκανε πρεμιέρα το φιλμ.

«Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words». Ένα από τα πλέον αντισυμβατικά πρόσωπα στο rock 'n' roll «συστήνεται» με τα δικά του λόγια. Η ταινία έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο στο Sundance Film Festival 2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos