Νύχτες Πρεμιέρας 16: Eat that question: Frank Zappa- Κριτική

Δημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2016, 14:31
Συντάκτης:

Ενας και μοναδικός

To ντοκιμαντέρ "Eat That Question: Frank Zappa in his Own Words" είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος. Ο αξέχαστος μουσικός μέσα από τα δικά του λόγια. Ο σκηνοθέτης  Thorsten Schütte. μάζεψε τόνους από αρχειακό υλικό, και κατάφερε να το χωρέσει σε 90 λεπτά.

Με ένα εξαιρετικά γρήγορο κολάζ, παραδίνει ένα ντοκιμαντέρ που θα λατρέψουν οι πιστοί του Ζάπα και θα δημιουργήσει μερικούς ακόμα. Στο τέλος βέβαια, η αίσθηση είναι πως αφορούσε λιγάκι περισσότερο τους ήδη μυημένους, αλλά δεν μπορείς να τα' χεις κι όλα. Και στο κάτω, κάτω, είναι δυνατόν να μην ξέρεις ποιος ήταν ο Ζάπα;

Βέβαια το ταλέντο και η προσωπικότητα του, δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί μέσα σε μιάμισι ώρα. Σκοπός και στόχος ενός τέτοιου ντοκιμαντέρ, εκτός από την ψυχαγωγία (ο Ζάπα λέει τη μία ατάκα μετά την άλλη...) είναι να δώσει το έναυσμα να τον ανακαλύψεις αλλά ακόμα κι αν δεν είσαι φαν, θα περάσεις καλά.

O Zάπα είναι την ίδια στιγμή απλός, αστείος, δύστροπος, εκκεντρικός, κυνικός. Σίγουρος για όλα, άφοβος. Mε χρονολογική σειρά, από τα ενθουσιώδη πρώτα χρόνια, έως τα οδυνηρά τελευταία, έχει λόγο για καθετί και το λέει, σε αντίθεση με ένα σωρό άλλους σταρς.

8,5 / 10

Πέμπτη 29/9, Όπερα 2, 19.00

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos