Φεστιβαλ

Νύχτες 17: «Μανιφέστο»: Τα 13 πρόσωπα της Κέιτ ΜπλάνσετH Kέιτ Μπλάνσετ δεν αφήνει καμία ευκαιρία εκμετάλλευτη για να πειραματιστεί και να δοκιμάσει τα όριά της σε πολλαπλές κινηματογραφικές ερμηνείες. Το «Manifesto» της θα το δούμε στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας, πριν την έξοδό του στις ελληνικές αίθουσες από την Danaos Films.

Μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης και του θεάτρου, και ο Γιούλιαν Ρόζενφελντ, ένας από τους κυριότερους σύγχρονους δημιουργούς με παρουσία στο Museum of Modern Art (MoMA) της Νέας Υόρκης και τη Saatchi Gallery του Λονδίνου, συμπράττουν σε έναν κινηματογραφικό διάλογο που εμπνέεται από τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα.

Ο Ρόζενφελντ μοντάρει μία κινηματογραφική εγκατάσταση που συνδιαλέγεται ανοιχτά με την ευθύνη και τον ρόλο του καλλιτέχνη στη σύγχρονη κοινωνία και η Μπλάνσετ ενσαρκώνει μοναδικά 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, που αποκαλύπτουν το πάθος, την ουσία και την πολιτική της μεγάλης τέχνης.

Εξερευνώντας την αναγκαιότητα της καλλιτεχνικής επανεφεύρεσης, το «Μανιφέστο» είναι γεμάτο από το πάθος της προσωπικής έκφρασης, τις καινοτόμες ιδέες πρωτοπόρων δημιουργών, τους Φουτουριστές και Ντανταϊστές του 20ου αιώνα, την Pop Art, τον Λαρς Φον Τρίερ και τον Τζιμ Τζάρμους.

Η Μπλάνσετ ενσαρκώνει μοναδικά 13 χαρακτήρες-σύμβολα και μέσα από τις αναπαραστάσεις τους, εξερευνά τη σύσταση της τέχνης και την πολιτική της σημασία, παραδίδοντας ένα μανιφέστο των μανιφέστων.

Περισσότερα για το φιλμ έχουμε γράψει αρκετούς μήνες πριν, εδώ.

Δημοσίευση: 4 Σεπτεμβρίου 2017, 14:24
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

φεστιβαλ κορεατικου κινηματογραφου 2018
Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας πραγματοποιεί το Φεστιβάλ...
10 ώρες
wim wenders pope francis
Το τηλεοπτικό κέντρο του Βατικανού κυκλοφόρησε το τρέιλερ του...
10 ώρες
Σύνοψη: Στην νέα μίνι σειρά του BBC γυρνάμε στον...
17 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
23434
Odeon
10138
Odeon
9237
UIP
8867