Φεστιβαλ

Νύχτες 17: «Μανιφέστο»: Τα 13 πρόσωπα της Κέιτ ΜπλάνσετH Kέιτ Μπλάνσετ δεν αφήνει καμία ευκαιρία εκμετάλλευτη για να πειραματιστεί και να δοκιμάσει τα όριά της σε πολλαπλές κινηματογραφικές ερμηνείες. Το «Manifesto» της θα το δούμε στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας, πριν την έξοδό του στις ελληνικές αίθουσες από την Danaos Films.

Μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης και του θεάτρου, και ο Γιούλιαν Ρόζενφελντ, ένας από τους κυριότερους σύγχρονους δημιουργούς με παρουσία στο Museum of Modern Art (MoMA) της Νέας Υόρκης και τη Saatchi Gallery του Λονδίνου, συμπράττουν σε έναν κινηματογραφικό διάλογο που εμπνέεται από τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα.

Ο Ρόζενφελντ μοντάρει μία κινηματογραφική εγκατάσταση που συνδιαλέγεται ανοιχτά με την ευθύνη και τον ρόλο του καλλιτέχνη στη σύγχρονη κοινωνία και η Μπλάνσετ ενσαρκώνει μοναδικά 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, που αποκαλύπτουν το πάθος, την ουσία και την πολιτική της μεγάλης τέχνης.

Εξερευνώντας την αναγκαιότητα της καλλιτεχνικής επανεφεύρεσης, το «Μανιφέστο» είναι γεμάτο από το πάθος της προσωπικής έκφρασης, τις καινοτόμες ιδέες πρωτοπόρων δημιουργών, τους Φουτουριστές και Ντανταϊστές του 20ου αιώνα, την Pop Art, τον Λαρς Φον Τρίερ και τον Τζιμ Τζάρμους.

Η Μπλάνσετ ενσαρκώνει μοναδικά 13 χαρακτήρες-σύμβολα και μέσα από τις αναπαραστάσεις τους, εξερευνά τη σύσταση της τέχνης και την πολιτική της σημασία, παραδίδοντας ένα μανιφέστο των μανιφέστων.

Περισσότερα για το φιλμ έχουμε γράψει αρκετούς μήνες πριν, εδώ.

Δημοσίευση: 4 Σεπτεμβρίου 2017, 14:24
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Πίτερ Τζάκσον δεν έχει σκηνοθετήσει ταινία από το...
12 ώρες
BOX OFFICE
Συμπαθές (αν και αρκετά κατώτερο του αναμενομένου) το άνοιγμα...
15 ώρες
Τον Ιανουάριο του 2018 θα συμπληρωθεί μια δεκαετία από...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
30572
UIP
25785
Spentzos
16468
Odeon
12187