Νύχτες 16: Το “enfant terrible” του μπαλέτου στην Αθήνα

Δημοσίευση: 1 Οκτ. 2016, 14:45

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Ο Χορευτής» (Dancer), με πρωταγωνιστή τον Σεργκέι Πολούνιν, τον «Τζέιμς Ντιν του μπαλέτου», ο οποίος θα παρευρεθεί στην προβολή της ταινίας, την Κυριακή 2/10, στον Δαναό 1, στις 19.15.

Ο Σεργκέι Πολούνιν, τον οποίο οι περισσότεροι μάθαμε από το video clip του «Take Me to Church», έγινε το enfant terrible του μπαλέτου όταν εγκατέλειψε τη θέση του σολίστ δύο φορές, επαναστατώντας απέναντι στο κατεστημένο του κλασικού χορού. Πόσο υψηλό είναι το τίμημα της τελειότητας;

Τον θεώρησαν διάδοχο του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, το πιο μεγάλο ταλέντο της εποχής μας στον απαιτητικό κόσμο του μπαλέτου. Προικισμένος με έναν απίστευτο συνδυασμό δύναμης και χάρης, ο Σεργκέι Πολούνιν χτύπησε σαν κεραυνός στον κόσμο του μπαλέτου και έγινε ο νεαρότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου.

Στο απόγειο της δόξας  του, στην ηλικία των 25 ετών, οδηγημένος στο όριο της αυτοκαταστροφής από την επιτυχία του, ο Σεργκέι ένιωθε το ταλέντο του περισσότερο ως βάρος παρά ως δώρο, τότε ανακοίνωσε πως αποχωρεί, εξαντλημένος από ανούσιες πρόβες και δυσαρεστημένος από τις χαμηλές αμοιβές του.

Προσπάθησε να ζήσει σαν συνηθισμένος άνθρωπος για ένα διάστημα, για να επανέλθει αργότερα στον χορό, αλλά με λιγότερες φιλοδοξίες και μειωμένες ώρες προπονήσεων. Σήμερα είναι πλέον αναγνωρίσιμος, συνεχίζει να χορεύει και δεν μετανιώνει καθόλου για την απόφαση της διακοπής.

Ο «Χορευτής» στις ελληνικές αίθουσες η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 24 Νοεμβρίου 2016.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos