Φεστιβαλ

Νύχτες 13: "Little Tony" - REVIEWLittle Tony

Aποδόμηση στα ιερά και τα όσια!

8/10

Ο Brand ζει με τη γυναίκα του σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα της Δανίας. Η γυναίκα του αποφασίζει να προσλάβει μία ελκυστική γυναίκα για να του μάθει ανάγνωση κατ' οίκον. Από τη μίξη των τριών τους γεννιέται ο μικρός Τόνυ και από εκεί και μετά ο σουρεαλισμός σχέσεων παίρνει τα ηνία.

Ένα ιδιαίτερα φρέσκο φιλμ, από το αφιέρωμα του φεστιβάλ στον Alex van Warmerdam, το χαρισματικό αυτό σκηνοθέτη. Με ήρωες, εκτός από το ανορθόδοξο ερωτικό τρίγωνο, ένα ζευγάρι νεφρά, μερικά περιστέρια και μία κατσίκα, παρακολουθούμε μία ταινία όπου όλα μπορούν να συμβούν, με απώτερο διακύβευμα ένα παιδί. Αποδομούνται με μεγάλη λεπτότητα και χιούμορ έννοιες όπως ο έρωτας, ο γάμος,η τεκνοποιία, η θρησκεία, και η εκπαίδευση, ενώ ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην Annet Malherb (στην πραγματική ζωή σύζυγος του σκηνοθέτη), η οποία ενσαρκώνει μία απολαυστική εναλλακτική Misery.

Κοντά, ως προς την αισθητική, στους αδερφούς Κοέν, το φιλμ μέσα από τα υπέροχα κάδρα του διηγείται ταυτόχρονα κυνικά και ποιητικά μία ιστορία με σουρρεάλ απολήξεις, που απολαμβάνει κανείς με ένα μεγάλο χαμόγελο από την αρχή ως το τέλος της.

Η ταινία επαναπροβάλλεται τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Odeon Opera Αίθουσα 2

Εύη Αβδελίδου

Δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2013, 03:11

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με την μοναδική σεζόν που απομένει για το Game...
2 ώρες
The Humanity Bureau VRevolution
Ο αγαπημένος Νίκολας Κέιτζ συνεχίζει τις ΠΟΛΛΕΣ ανούσιες κινηματογραφικές...
4 ώρες
Τους έχουμε απολαύσει στα "Shaun of the Dead", "Hot...
8 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
46453
Spentzos
26000
Village
18000