Athens Open Air 16: "Aliens" στο Τρένο στο Ρουφ

Δημοσίευση: 19 Ιουλίου 2016, 12:01

To 6o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζεται με την προβολή του εμβληματικού «Aliens»/1986 του Τζέιμς Κάμερον, την Τρίτη 19 Ιουλίου, στις 21.30, στο Τρένο στο Ρουφ (σταθμός Ρουφ – Κωνσταντινουπόλεως), με ελεύθερη είσοδο.

Εντυπωσιακά εφέ, καταιγισμός δράσης, σκηνές δυσβάσταχτης αγωνίας και πλάι στην πρωτότυπη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ και εκτοξεύει την ηρωίδα του ανελέητοι ρυθμοί σε ένα ένδοξο σίκουελ που στέκεται επάξια στη λίστα με τις πιο διαχρονικές φιγούρες του σινεμά.

Eπτά χρόνια απ’ την στιγμή που ο Ρίντλεϊ Σκοτ έδωσε σάρκα και οστά στο πιο επικίνδυνο εξωγήινο πλάσμα που εμφανίστηκε ποτέ στο λευκό πανί, ο Τζέιμς Κάμερον αναλαμβάνει την ριψοκίνδυνη αποστολή να σκηνοθετήσει το δεύτερο μέρος της απόκοσμης κινηματογραφικής εποποιίας του «Alien» και -ομολογουμένως ενάντια στις συνθήκες- τα καταφέρνει περίφημα. Η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα του sci-fi, Σιγκούρνι Γουίβερ, υποδύεται για δεύτερη φορά την κυβερνήτρια Έλεν Ρίπλεϊ η οποία μετά την καταστροφή του διαστημόπλοιου Νοστρόμο, επιστρέφει στον πλανήτη όπου πρωτοσυνάντησε το εχθρικό εξωγήινο πλάσμα.

Αυτή την φορά, την συνοδεύουν μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων πεζοναυτών που προσπαθεί να βοηθήσει τους αποίκους του μακρινού πλανήτη LV-426 . Ακόμα και αυτοί, όμως, δεν θα φανούν αρκετοί όταν η Ρίπλεϊ θα βρεθεί κυριολεκτικά αντιμέτωπη με τους πιο επώδυνους εφιάλτες της. Η ταινία φιλοξενείται σε επετειακή προβολή για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της.

Πρωταγωνιστούν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Μάικλ Μπιν, Λανς Χένρικσεν, Πολ Ρέιζερ. Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κάμερον. Διάρκεια: 137’

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos