En Lefko Film Festival 17: Πρεμιέρα για τον νέο Κιμ Κι Ντουκ

Δημοσίευση: 14 Απριλίου 2017, 20:53
Συντάκτης:

Άλλη μια δυνατή προσθήκη για το πρόγραμμα του παρθενικού En Lefko Film Festival που θα διεξαχθεί από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2017 σε Ιντεάλ και Δαναό. Αφορά στη νέα ταινία του αγαπημένου Κιμ Κι Ντουκ, η οποία θα προβληθεί στο τμήμα Red Carpet που περιλαμβάνει «πολυαναμενόμενες ταινίες σημαντικών σκηνοθετών και πρεμιέρες με τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες του παγκόσμιου σινεμά, έρχονται σε αποκλειστική, πρώτη προβολή».

Σύνοψη: Ένας ψαράς ζει και δουλεύει ευτυχισμένος στη βόρεια πλευρά ενός ποταμού που χωρίζει τις δύο Κορέες. Μια μέρα ο κινητήρας της βάρκας του σπάει και το ρεύμα τον παρασύρει προς το νότο. Μετά από αρκετές βάναυσες έρευνες,αποστέλλεται πίσω στη Βόρεια Κορέα. Όμως η ζωή του δε θα είναι ποτέ πια η ίδια. Ο Κιμ Κι-ντουκ, αιώνιος προβοκάτορας του κορεάτικου σινεμά και σταθερά αγαπημένος του ελληνικού κοινού, επιστρέφει με ένα δυνατό πολιτικό θρίλερ κι ένα τολμηρό κοινωνικό σχόλιο πάνω στον κορεάτικο ιδεολογικό διχασμό.

Aυτή τη φορά δεν είναι οι εικόνες ακραίας βίας ή σεξ που καταφέρνουν να σοκάρουν, αλλά η αλήθεια που καταφέρνει o 56χρονος δημιουργός να απεικονίσει μέσα από τα μάτια ενός ψαρά. Επίσημη συμμετοχή στα Φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο.

Το δίχτυ (Geumul), Νότια Κορέα / 2016 / 114΄

Σκηνοθεσία: Kim Ki-duk. Πρωταγωνιστούν: Ryoo Seung-bum, Lee Won-gun, Kim Young-min, Choi Guy-hwa Προβάλλεται: Παρασκευή 28/4, Δαναός, 21.30.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες από την Danaos Films.

Περισσότερα για το φεστιβάλ εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos