Φεστιβαλ

En Lefko 17: "Free Fire" - ΚριτικήΣύνοψη: Μια αγοραπωλησία όπλων σε ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της Βοστώνης πηγαίνει πάρα πολύ στραβά και ο Ben Wheatley μας χαρίζει την πιο απολαυστική ταινία που έχουμε δει μέχρι στιγμής μέσα στο 2017!

Άποψη: Μετά το οπτικά εντυπωσιακό αλλά συνολικά άνισο High-Rise, το δίδυμο του σκηνοθέτη Ben Wheatley και της σεναριογράφου Amy Jump ξαναχτυπά με το Free Fire και δημιουργεί μια ταινία που παίρνει ένα πολύ απλό premise και το μετατρέπει σε μια ανελέητη ανταλλαγή πυρών, όπου σφαίρες και χιούμορ πέφτουν σχεδόν με τον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό.

H Justine και ο Ward είναι οι δύο μεσάζοντες σε μια αγοραπωλησία ανάμεσα στους Ιρλανδούς - και πιθανά μέλη του IRA - Chris και Frank και τους εμπόρους όπλων Vernon και Martin. Μια προγενέστερη ατυχής συνάντηση ανάμεσα στους επιμέρους βοηθούς τους είναι αρκετή για να μετατρέψει μια φαινομενικά απλή ανταλλαγή χρημάτων και όπλων σε ένα ανελέητο πιστολίδι μέχρι τελικής πτώσεως.

Το Free Fire είναι η ταινία όπου όλοι, μα όλοι, το διασκεδάζουν! Από τον ίδιο τον Wheatley, που για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι σκηνοθετεί τη βία με έναν μοναδικό, ρυθμικό έως και σαδιστικό τρόπο, μέχρι το cast στην ολότητά του, όλοι ξέρουν τι κάνουν και τι θέλουν να επιτύχουν, παρά το γεγονός ότι μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι το σενάριο είναι σχετικά υποτυπώδες.

Όμως, αυτό δεν δημιουργεί κανένα σοβαρό πρόβλημα στο τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, εάν σας αρέσει έστω και ελάχιστα το πιστολίδι τύπου “Reservoir Dogs”, θα ανακαλύψετε τη νέα αγαπημένη σας ταινία στα 90’ του Free Fire.

7,5 / 10

Δημοσίευση: 2 May 2017, 21:49
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

annihilation
Σύνοψη: Η Λένα, βιολόγος και πρώην στρατιωτικός, γίνεται μέλος μιας...
13 ώρες
Το «Black Panther», έγινε ήδη η 14η μεγαλύτερη εισπρακτική...
14 ώρες
Netflix Reveals 10 Movies Viewers Find Too Scary to Finish
Τα horror αποτελούν ίσως το πιο δημοφιλές κινηματογραφικό είδος...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
13039
UIP
9284