Φεστιβαλ

En Lefko 17: "Free Fire" - Κριτική

Πανοραμα Ευρωπαικου ΚινηματογραφουΣύνοψη: Μια αγοραπωλησία όπλων σε ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της Βοστώνης πηγαίνει πάρα πολύ στραβά και ο Ben Wheatley μας χαρίζει την πιο απολαυστική ταινία που έχουμε δει μέχρι στιγμής μέσα στο 2017!

Άποψη: Μετά το οπτικά εντυπωσιακό αλλά συνολικά άνισο High-Rise, το δίδυμο του σκηνοθέτη Ben Wheatley και της σεναριογράφου Amy Jump ξαναχτυπά με το Free Fire και δημιουργεί μια ταινία που παίρνει ένα πολύ απλό premise και το μετατρέπει σε μια ανελέητη ανταλλαγή πυρών, όπου σφαίρες και χιούμορ πέφτουν σχεδόν με τον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό.

H Justine και ο Ward είναι οι δύο μεσάζοντες σε μια αγοραπωλησία ανάμεσα στους Ιρλανδούς - και πιθανά μέλη του IRA - Chris και Frank και τους εμπόρους όπλων Vernon και Martin. Μια προγενέστερη ατυχής συνάντηση ανάμεσα στους επιμέρους βοηθούς τους είναι αρκετή για να μετατρέψει μια φαινομενικά απλή ανταλλαγή χρημάτων και όπλων σε ένα ανελέητο πιστολίδι μέχρι τελικής πτώσεως.

Το Free Fire είναι η ταινία όπου όλοι, μα όλοι, το διασκεδάζουν! Από τον ίδιο τον Wheatley, που για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι σκηνοθετεί τη βία με έναν μοναδικό, ρυθμικό έως και σαδιστικό τρόπο, μέχρι το cast στην ολότητά του, όλοι ξέρουν τι κάνουν και τι θέλουν να επιτύχουν, παρά το γεγονός ότι μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι το σενάριο είναι σχετικά υποτυπώδες.

Όμως, αυτό δεν δημιουργεί κανένα σοβαρό πρόβλημα στο τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, εάν σας αρέσει έστω και ελάχιστα το πιστολίδι τύπου “Reservoir Dogs”, θα ανακαλύψετε τη νέα αγαπημένη σας ταινία στα 90’ του Free Fire.

7,5 / 10

Δημοσίευση: 2 May 2017, 21:49
Συντάκτης:

Filmschool.gr - Σεμινάρια Σκηνοθεσίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

in-edit 2017
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού κινηματογράφου στον κόσμο επιστρέφει στη...
4 ώρες
Στόρι: Το 1979, δύο πράκτορες του FBI συστήνουν μια...
5 ώρες
the alienist
Μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά μυστηρίου ετοιμάζεται να προβάλει το...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
UIP
58070
Feelgood
16875
Tanweer
15000
Odeon
11036
Feelgood
8834