Σύνοψη: Η εξαμελής ομάδα του διεθνή διαστημικού σταθμού ISS έχει ως αποστολή να ανακαλύψει σημάδια ζωής στον πλανήτη Άρη. Είναι όλοι ενθουσιασμένοι, αφού η αποστολή τους έχει στεφθεί με επιτυχία. Ο ενθουσιασμός αρχίζει να φθίνει, όταν διαπιστώνουν ότι το νέο είδος ζωής που ανακάλυψαν όχι μόνο αναπτύσσεται ταχύτατα, αλλά υπήρξε η αιτία αφανισμού κάθε ζωντανού οργανισμού στον πλανήτη του. Τώρα, απειλεί τα μέλη του πληρώματος που πρέπει να φροντίσουν να μην το μεταφέρουν μαζί τους πίσω στη Γη, αφού κάτι τέτοιο θα είχε ολέθριες επιπτώσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Άποψη: Κανείς δεν κατάλαβε την ύπαρξη ενός ακόμη ανθυπο-Άλιεν στις αίθουσες, ειδικά όταν πολύ σύντομα (στις 18 Μαϊου για την ακρίβεια) αναμένουμε ένα νέο επεισόδιο από το ορίτζιναλ στις αίθουσες, σκηνοθετημένο από τον δημιουργό του...

Έστω κι έτσι, το Life διαθέτει ρυθμό, ορισμένες πειστικές σκηνές τρόμου και σασπένς ικανοποιητικό, ενώ και το καστ είναι ταλαντούχο και όμορφα καδραρισμένο, χωρίς όμως να μπορεί να αναδειχθεί από ένα σενάριο εντελώς προβλέψιμο που πάσχει γενικώς. 

Η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσε ο Εσπινόζα να μας δείξει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στο συγκεκριμένο είδος, αλλά είναι τόσο, μα τόσο βαρετές και σχηματικές οι αμπελοφιλοσοφίες που εκστομίζουν (αλά Σάντρα Μπούλοκ και Gravity όταν χάθηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ ένα πράγμα...) οι ήρωές μας, τόσο "ντραματάλε" και με ελάχιστο χιούμορ που δεν αφήνουν πολλα περιθώρια. Οριακά καταφέρνουν να αντισταθμίσουν και να αναζωογονήσουν το ενδιαφέρον μας οι ομολογουμένως αρκετά δυνατές και κλειστοφοβικές σκηνές δράσης, αλλά και η μικρή ανατροπή στο τέλος. 

Το γράψαμε και στην αρχή: αχρείαστο.

Πρώτη δημοσίευση: 21 Apr 2017, 12:04
Ενημέρωση: 27 Apr 2017, 17:41
Τίτλος:
Life (Life)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
Release: 
20 Απριλίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos