Σάλμα Χάγιεκ: "Θα με σκότωνε ο Χάρβεϊ Ουάινστιν!"

Published: 14 Dec 2017, 20:04
Συντάκτης:

Η Σάλμα Χάγιεκ αρθρογράφησε στους New York Times και αποκάλυψε πολλαπλές φορές που ο Χάρβεϊ Ουάνστιν την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά, με αποκορύφωμα στα γυρίσματα της ταινίας «Frida», όπου ο διαβόητος παραγωγός την ώθησε στα όριά της από τη στιγμή που αρνιόταν πεισματικά να υποκύψει στις ορέξεις του.

«Ημουν τόσο ενθουσιασμένη που θα δούλευα μαζί του, με την εταιρεία του, που μου είχε πει το ναι, σε μια ταινία – όνειρο ζωής για εμένα. Που να φανταζόμουν ότι στη συνέχεια θα έλεγα πολλά όχι.

Οχι στο να του ανοίγω την πόρτα οποιαδήποτε ώρα της νύχτας, από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο.

Οχι στο να κάνω μπάνιο μαζί του.

Οχι στο να τον αφήνω να με βλέπει ενώ κάνω μπάνιο.

Οχι στο να τον αφήσω να μου κάνει μασάζ.

Οχι στο να αφήσω έναν γυμνό φίλο του να μου κάνει μασάζ.

Οχι στο να τον αφήσω να μου κάνει στοματικό σεξ.

Οχι στο να βρεθώ γυμνή με μια άλλη γυναίκα.

Και κάθε άρνηση μου, ακολουθούσε η μακιαβελική οργή του, δεν είχε συνηθίσει στο όχι. Και ήταν και εκείνη η στιγμή που έξαλλος με προειδοποίησε: “Θα σε σκοτώσω, μη νομίζεις ότι δεν μπορώ!”

Ακολούθησε μια κόλαση στα γυρίσματα της ταινίας “Frida”, από τη στιγμή που δεν κοιμήθηκα μαζί του. Συνεχώς διαμαρτυρόταν ότι δεν εκμεταλλευόμουν όπως πρέπει τα φυσικά μου χαρίσματα. Απαίτησε να υπάρξει στο σενάριο μια ερωτική σκηνή με άλλη γυναίκα (την Άσλεϊ Τζαντ) και μάλιστα να εμφανιστώ ολόγυμνη, ζητούσε συνεχώς περισσότερο σεξ. Συμφώνησα να το κάνω λοιπόν για να σώσω την ταινία, αλλά την ημέρα που έφτασα στα γυρίσματα για να δημιουργήσουμε την επίμαχη σκηνή, για πρώτη και τελευταία φορά στην καριέρα μου έπαθα νευρικό κλονισμό, άρχισα να τρέμω και να κλαίω με αναφιλητά.

Aπό τότε, πίστεψα ότι είχε τελειώσει και ότι είχα γλυτώσει. Προτίμησα να μην μιλήσω για να βρεθώ στην θέση να εξηγήσω διάφορα λεπτομέρειες πράγματα στους δικούς μου ανθρώπους και κυρίως το γεγονός ότι για τόσα χρόνια συνεργαζόμουν με αυτόν τον άνθρωπο.

Επιτέλους, όμως, υπήρξαν άνθρωποι που έκαναν την αρχή σε μια κοινωνία που εξέλεξε έναν πρόεδρο ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από δεκάδες γυναίκες και ήρθε η ώρα να δυναμώσει η φωνή τους με τις δικές μαρτυρίες!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos