ΣΕΙΡΕΣ

«Το όνομα του ρόδου» στη μικρή οθόνη

Published: 12 Mar 2019, 23:23
Συντάκτης:

Τριάντα και πλέον χρόνια μετά την επιτυχία της ταινίας του Ζαν-Ζακ Ανό, μια μίνι σειρά παρουσιάζει μια νέα διασκευή του μπεστ σέλερ του Ουμπέρτο Έκο «Το όνομα του ρόδου».

<a href="/en/news/proti-fotografia-kai-titlos-gia-tin-epistrofi-toy-jesus-quintana/54270">"The Jesus Rolls"! Έρχεται.</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"The Jesus Rolls"! Έρχεται.

Η ιταλογαλλογερμανική παραγωγή θα αποτελείται από 8 επεισόδια, μεταδίδεται ήδη στη δημόσια ιταλική τηλεόραση και στο τηλεοπτικό δίκτυο OCS στη Γαλλία, ενώ τον Μάιο θα την προβάλλει το δίκτυο SundanceTV στις ΗΠΑ.

Ακολουθώντας πιστά την πλοκή του μυθιστορήματος -που κυκλοφόρησε το 1980, μεταφράστηκε σε 40 γλώσσες και πωλήθηκε σε 50 εκατομμύρια αντίτυπα-, η σειρά συνδέει το αστυνομικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στον Μεσαίωνα με έμφαση στο πορτρέτο ενός από τα πιο γοητευτικά πρόσωπα της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Μετά τον Σον Κόνερι, ο Τζον Τουρτούρο (επίσης συνσεναριογράφος και εκτελεστικός συμπαραγωγός) θα υποδυθεί αυτή την φορά τον Γουλιέλμο της Μπάσκερβιλ, τον φραγκισκανό μοναχό με την απεριόριστη ευρυμάθεια και διορατικότητα.

Σύμφωνα με την παραγωγή, ο Ουμπέρτο Έκο είχε ο ίδιος εγκρίνει ένα πρώτο προσχέδιο του σεναρίου πριν από τον θάνατό του το 2016, και η οικογένειά του ακολούθησε στη συνέχεια την ιδέα αυτή, που γυρίστηκε στα αγγλικά και κατά ένα μεγάλο μέρος στη Cinecittα στη Ρώμη, όπως η ταινία του 1986.

Στο καστ επίσης οι Ρούπερτ Έβερετ, Τζέιμς Κόσμο, Σεμπάστιαν Κοχ, Τσέκι Κάριο και αρκετοί Ιταλοί και Γάλλοι ηθοποιοί.

Πρώτη δημοσίευση: 12 Mar 2019, 23:23
Ενημέρωση: 12 Mar 2019, 23:26
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Animal Kingdom, από την Spentzos Animal Kingdom, από την Spentzos