ΣΕΙΡΕΣ

"Totally completely fine": Messy millenial woman κλισέ

Published: 15 Jul 2023, 17:53
Συντάκτης:

Η Vivian Cunningham είναι μια αυτοκαταστροφική, ζορισμένη συναισθηματικά νεαρή κοπέλα που αδυνατεί να ξεπεράσει την τραυματική απώλεια των γονιών της. Σε μια στιγμή που φλερτάρει με το να δώσει τέλος στην ζωή της, πληροφορείται ότι ο παππούς της είναι νεκρός και της έχει αφήσει το σπίτι του, μια μονοκατοικία στην άκρη ενός απόκρημνου βράχου δίπλα στην θάλασσα. Μαζί με το σπίτι ωστόσο, φαίνεται ότι έχει κληρονομήσει και μια αποστολή, καθώς η τοποθεσία έλκει πληθώρα ανθρώπων που θέλουν να βάλουν τέλος στην δική τους ζωή.

<a href="/en/nea/elsbeth-season-1-apenohopoiimena-camp/69847">"Elsbeth" season 1: Απενοχοποιημένα camp</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Elsbeth" season 1: Απενοχοποιημένα camp

Αυτή είναι η αφορμή για να αλλάξουν τα πράγματα στην ζωή της ικανότατης Thomasin McKenzie και αυτός είναι ο πυρήνας του αφελούς και παρωχημένου “Totally Completely Fine”.

Η δημιουργός της νέας σειράς του αυστραλιανού Stan Gretel Vella (The Great) υπήρξε μάρτυρας σε δύο απόπειρες αυτοκτονίας στην διάρκεια της καραντίνας κι αυτό την έκανε να αναζητήσει πληροφορίες γύρω από τους ανθρώπους που λειτουργούν σαν «φύλακες» των τοποθεσιών που επιλέγονται συχνά ως τόποι αυτοκτονιών. Αυτό είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο μιας σειράς που προσπαθεί να διαχειριστεί περισσότερα απ’ όσα μπορεί, με μια γραφή πολύ λιγότερο έξυπνη ή αιχμηρή απ’ όσο νομίζει.

Η προσέγγιση και η δομή είναι αρκετά απλοποιημένες, η ελαφράδα δεν λειτουργεί στα περισσότερα σημεία και το ίδιο ισχύει και με τις πιο σκοτεινές πλευρές, που αφήνονται σε μια πραγματικά αναμενόμενη και ατυχή επιφάνεια.

Ο συνδυασμός δραματικού βάθους και κωμικότητας έχει υπάρξει πραγματικά πιο εντυπωσιακός και ουσιαστικός, οι χαρακτήρες φλερτάρουν συχνά με την καρικατούρα και το γεγονός πως η πλοκή, στην προσπάθειά της να μιλήσει για το ψυχικό τραύματα και την αυτοκτονικότητα, αναλώνεται ξανά στα τερτίπια της “messy millennial woman” δεν βοηθά καθόλου.

Σίγουρα παραμένει σημαντικό το να προσεγγίζουμε αυτές τις θεματικές, ιδιαίτερα με έναν πιο ελαφρύ και προσβάσιμο τρόπο, αλλά χωρίς να αμελούμε τις λεπτές ισορροπίες, καταλήγοντας με ένα βεβιασμένο και βαρετό σύνολο τσιτάτων εγχειριδίου αυτοβοήθειας στο μεταξύ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Queer Movie Nights 2024

Queer Movie Nights 2024

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos