ΣΕΙΡΕΣ

"The horror of Dolores Roach" s01: Ένα άτσαλο χάος

Published: 24 Jul 2023, 17:49
Συντάκτης:

Αν αισθάνεστε ότι ο κανιβαλισμός γνωρίζει νέα άνθιση στο σύγχρονο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό τοπίο, μάλλον σωστά αισθάνεστε. Από το “Dahmer” και το “Yellowjackets” μέχρι το “Fresh“ και το “Bones And All”, η απεχθής, ασύλληπτη μα ελκυστική περίπτωση ανθρώπων που τρώνε ανθρώπους, κυριολεκτικά στην προκειμένη, φαίνεται πως έχει επανέλθει δυναμικά.

<a href="/en/nea/elsbeth-season-1-apenohopoiimena-camp/69847">"Elsbeth" season 1: Απενοχοποιημένα camp</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Elsbeth" season 1: Απενοχοποιημένα camp

Στο ίδιο πλαίσιο μας συστήνεται και η Ντολόρες Ρόουτς (Justina Machado), μια Λατινοαμερικάνα που αποφυλακίζεται μετά από 16 χρόνια στη φυλακή. Με διακόσια δολάρια στην τσέπη και μια σακούλα ρούχα, η  Ντολόρες επιστρέφει στην εξευγενισμένη πλέον περιοχή του Washington Heights, αναζητώντας εμμονικά τον εξαφανισμένο πρώην σύντροφό της, για χάρη του οποίου στερήθηκε τα πάντα.

Τίποτα δεν μοιάζει το ίδιο, πέρα από ένα μαγαζί με εμπανάδας που στέκεται ακόμη. Ο Λουίς (Alejandro Hernandez), γιος του ιδιοκτήτη και πάλαι ποτέ θαυμαστής της Ντολόρες, προσφέρεται να την βοηθήσει να σταθεί ξανά στα πόδια της, εκμεταλλευόμενη τα μαγικά της χέρια. Δυστυχώς, τα δύο αυτά χέρια κάνουν πολλά περισσότερα από εξαιρετικό μασάζ.

Δέκα χρόνια χρειάστηκε ο Aaron Mark για να φέρει στην σημερινή του μορφή το “ The Horror of Dolores Roach”. Ξεκίνησε σαν θεατρικό έργο, συνέχισε ως podcast και κατέληξε μια σειρά οκτώ επεισοδίων για χάρη του Prime Video. «Είναι εμφανής η δουλειά τόσων χρόνων;», θα αναρωτηθείτε εύλογα. Ξεκάθαρα όχι.

Η σειρά είναι ένα άτσαλο χάος. Ξεκινάει αργά, με αφορμή ένα θεατρικό έργο για την Ντολόρες (see what he did there?) και ενώ οι ρυθμοί αισίως ανεβαίνουν, τα πράγματα απλώς συμβαίνουν, χωρίς να δίνονται ιδιαίτερες συνδέσεις ή εξηγήσεις. Οι χαρακτήρες αλλάζουν ραγδαία, χωρίς να δοθεί χρόνος ή χώρος γι’ αυτό, και η εξέλιξη εναλλάσσεται μεταξύ μακάβριου και κωμικοτραγικού, καταλήγοντας  σε ένα άβολο μεταίχμιο.

Υπάρχουν ιδέες μέσα στον χαμό, που μια διαφορετική πένα θα μπορούσε να χειριστεί με περισσότερη δημιουργικότητα, ενώ η Machado είναι ιδιαίτερα ταιριαστή στον συγκεκριμένο ρόλο. Υπάρχει gore και μια εμφάνιση-έκπληξη της Cyndi Lauper, ως μια δηκτική, κομψή και άκρως αποτελεσματική Αγγελική Νικολούλη που εξερευνά μυστηριώδεις εξαφανίσεις.

Απουσιάζει ωστόσο το μυστήριο και ο ενθουσιασμός της αποκάλυψής του. Απουσιάζει μια μεγαλύτερη φροντίδα γύρω από τους χαρακτήρες και τα κίνητρά τους, κάτι που θα νοηματοδοτούσε την παράνοια της εξέλιξης και την ίδια την ύπαρξή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Queer Movie Nights 2024

Queer Movie Nights 2024

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos