H παθιασμένη Nava Mau από το Baby Reindeer

Published: 30 Apr 2024, 14:31
Συντάκτης:

Το Βaby Reindeer του Netflix το είδαμε και το αγαπήσαμε, όπως βέβαια και ο περισσότερος κόσμος που το έφερε Νο.1 τόσο στο ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο Netflix. Μια πραγματική ιστορία εμμονής που συνέβη στον ηθοποιό και δημιουργό της σειράς, Richard Gadd. Ο Gadd δεν είναι ο μόνος που απέκτησε διεθνή απήχηση χάρη στην επιτυχία της σειράς. Μια ταλαντούχα ηθοποιός που μας σύστησε είναι η Nava Mau. Η Mau υποδύεται την Teri, μια δυναμική τρανς γυναίκα που η ζωή της θα ταραχτεί, όταν ο σύντροφός της, Donny Dunn (η μυθοπλαστική εκδοχή του Gadd) γίνεται αντικείμενο stalking από μια άλλη γυναίκα την οποία υποδύεται μοναδικά η Jessica Gunning. Η σχέση τους όμως είχε και από πριν προβλήματα καθώς ο Donny διστάζει να δείξει την καταπιεσμένη τρανσφοβία του και την ντροπή που νιώθει για αυτή την γυναίκα με την οποία βγαίνει ραντεβού σε κάτι σκιοφωτισμένα μαγαζάκια μακριά από εκεί που συχνάζει.

<a href="/en/nea/i-2i-sezon-maestro-xekinise-se-mega-kai-netflix/69887">Η 2η σεζόν Maestro ξεκίνησε σε Mega και Netflix</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ 2η σεζόν Maestro ξεκίνησε σε Mega και Netflix

Η Mau αναδεικνύει την Teri με τον καλύτερο τρόπο. Μια ηρωίδα με αυτοπεποίθηση που κοντράρει στα ίσα τους ενδοιασμούς του Donny και που νιώθει ενσυναίσθηση για την Μάρθα, την stalker του. Στην πραγματική της ζωής, η γεννημένη στο Μεξικό ηθοποιός, σκηνοθέτρια και παραγωγός είναι μια αφοσιωμένη και παθιασμένη υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας.

Το ντεμπούτο της ως σκηνοθέτρια, σεναριογράφος και ηθοποιός το έκανε το 2019 με το μικρού μήκους Waking Hour, ενώ έκτοτε εμφανίστηκε και σε άλλες μικρού μήκους (Femenina, Sam’s Town και Work). Σε πολλά από αυτά βοηθούσε πολύ και στην παραγωγή τους, πέραν της ιδιότητας της ηθοποιού. Ως παραγωγός συμμετείχε και στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Disclosure για την LGBTQ+ αναπαράσταση στο Χόλιγουντ. Παράλληλα, έχει κοινωνική δράση ενάντια στην βία, ενώ είχε εργαστεί με επιζώντες κακοποιητικών συμπεριφορών είτε ως νομική βοηθός είτε ως σύμβουλος, ενώ έχει δώσει και ομιλίες ευαισθητοποίησης.

Σε μια συνέντευξή της στο Elle το 2021 είχε δηλώσει «τώρα εστιάζω στην δημιουργική μου δουλειά και νιώθω ότι ίσως δεν μπορώ να ανταποκριθώ στην ευθύνη της πολιτικής δουλειάς οπότε βρίσκομαι να επιστρέφω σε αυτό. Επομένως, νομίζω, ότι για τα έργα στα οποία ηγούμαι, είναι πολύ σημαντικό για μένα να συνεχίσω να ενσωματώνω αυτά που πιστεύω από το πολιτιστικό μου έργο. Πιστεύω, επίσης, ότι η αλλαγή κουλτούρας είναι απεγνωσμένα απαραίτητη στην βιομηχανία του κινηματογράφου, οπότε ελπίζω να μην το παρατήσω ποτέ. Αυτή είναι η αποστολή μου».

Η σειρά άλλωστε με την οποία έγινε πιο γνωστή ήταν το Genera+ion του HBO Max που δεν μακροημέρευσε αλλά έδωσε ένα αποτύπωμα του τρανς βιώματος. Μια σειρά ενηλικίωσης με εφήβους που ανακαλύπτουν την σεξουαλικότητά τους, με την Mau να υποδύεται την Ana, την θεία ενός από τους πρωταγωνιστές, χαρακτήρας που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους φανς της σειράς.

H άποψη μας για το "Baby Reindeer"

Σχετικά με τον ρόλο της στο Μικρό Ταρανδάκι, η ίδια έχει αποκαλύψει τα εξής: «όταν διάβασα το σενάριο, μπορούσα να πω ότι ο Richard (Gadd) την αγαπούσε πραγματικά, όποιος και αν ενέπνευσε τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Νομίζω ότι ήξερα πως βασιζόταν στην πραγματική ζωή και ήταν πολύ σημαντικό να δείξω στους ανθρώπους ότι οι τρανς γυναίκες υπάρχουν στην πραγματική ζωή και σε σχέσεις με πραγματικούς ανθρώπους. Μπορούσα να δω την καρδιά του Richard στο γράψιμο και ελπίζω ότι θα το δει και ο κόσμος». Επιπλέον κατάλαβε πως ο ρόλος της γράφτηκε από «κάποιον που είχε γνωρίσει και αγαπούσε μια τρανς γυναίκα και δεν έγραφε από την φαντασία του». Όταν ρωτήθηκε πώς ένιωσε όταν έπαιζε έναν χαρακτήρα βασισμένο σε πραγματικό πρόσωπο, πρόσθεσε «ένιωσα μεγάλο αίσθημα ευθύνης και με ένοιαζε να πω την ιστορία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

tags: 
Πρώτη δημοσίευση: 30 Apr 2024, 14:31
Ενημέρωση: 30 Apr 2024, 14:31
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos