Πρώτο τρέιλερ από το Megalopolis του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Published: 5 May 2024, 02:38

To «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα ή αλλιώς η ουτοπική φουτουριστική κοινωνία που ο ίδιος ονειρεύτηκε, ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα έργα του οσκαρικού σκηνοθέτη, έπαψε να αποτελεί ουτοπία.

<a href="/en/nea/kannes-2024-fransis-fornt-kopola-mprosta-sto-thanato-eho-polla-na-po/69890">Κάννες 2024 - Φράνσις Φορντ Κόπολα: "Μπροστά στο θάνατο, έχω πολλά να πω"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΚάννες 2024 - Φράνσις Φορντ Κόπολα: "Μπροστά στο θάνατο, έχω πολλά να πω"

Θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών και πλέον έχει το πρώτο teaser trailer.

Το σενάριο αφορά στον αγώνα ενός αρχιτέκτονα να χτίσει την ιδανική πολιτεία, ενώ στόχος του Κόπολα με  αυτό το καθαρά πολιτικό έργο ήταν να δείξει στην κοινωνία τι είναι εφικτό, να δώσει ένα κίνητρο προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον, καθώς όπως ο ίδιος έχει αφήσει να εννοηθεί, το συγκεκριμένο φίλμ θα «ξεβόλευε» τους πολιτικούς του κόσμου.

Η ιστορία για την ταινία του 85χρονου θρυλικού σκηνοθέτη ακολουθεί έναν αρχιτέκτονα που θέλει να ξαναχτίσει τη Νέα Υόρκη ως ουτοπία, μετά από μια ολική καταστροφή της. Ακροβατώντας στην αντιπαράθεση μεταξύ τέχνης και εμπορίου, ιστορίας και μέλλοντος, ξεπροβάλλει η προσπάθεια για αρχιτεκτονική ανακατασκευή της πόλης, με παραλληλισμούς με την Αρχαία Ρώμη. Ο Δήμαρχος όμως της πόλης έχει διαφορετικά σχέδια, ενώ η κατάσταση περιπλέκεται με το ειδύλλιο του αρχιτέκτονα, με την κόρη του Δήμαρχου. 

Στα πρώτα πλάνα που βλέπουμε, ο Άνταμ Ντράιβερ σταματά τον χρόνο, λιγο πριν βουτήξει στο κενό από τον τελευταίο όροφο ενός πανύψηλου κτιρίου. 

Στο καστ συναντάμε ακόμη τους Τζιανκάρλο Εσπόζιτο, Νατάλι Εμμάνουελ, Γιόν Βόιτ, Λόρενς Φίσμπερν, Όμπρεϊ Πλάζα, Σία Λα Μπέφ, Τζέισον Σουόρτσμαν, Ντάστιν Χόφμαν, Ντι Μπι Σουίνεϊ. 

Update: Αυτό είναι το πρώτο επίσημο τρέιλερ λίγο πριν το φιλμ κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών. Μια συρραφή σκηνών χωρίς σαφή προσανατολισμό, μεγαλεπήβολο αλλά και χαοτικό, δεν ξέρουμε ειλικρινά τι συμπέρασμα να βγάλουμε...

 

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos