"Civil War": Ο Άλεξ Γκάρλαντ και η δυστοπία των ΗΠΑ

Published: 14 Dec 2023, 16:36

Τον Άλεξ Γκάρλαντ τον γνωρίσαμε ως σεναριογράφο και μάλιστα ιδιαίτερα ικανό, με πρώτο και καλύτερο credit, το «28 days later», αλλά και τα «The beach», «Sunshine» (και τα τρία του Ντάνι Μπόιλ), «Never let me go» και το υποτιμημένο «Dredd» του 2012. Από εκεί και πέρα αποφάσισε να σκηνοθετεί ο ίδιος τα σενάριά του και καθόρισε το σκεπτόμενο sci-fi της δεκαετίας με φιλμ όπως τα «Ex Machina» & «Annihilation», αλλά και την εκπληκτική σειρά «Devs», ενώ ακολούθησε το απογοητευτικό «Men».

<a href="/en/nea/ayto-einai-kast-gia-28-years-later/69804">Αυτό είναι το καστ για το "28 years later"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑυτό είναι το καστ για το "28 years later"

H επόμενη δουλειά του (και μάλλον η τελευταία προς το παρόν σκηνοθετική, καθώς έχει δηλώσει ότι θέλει να κάνει ένα διάλειμμα και να συνεχίσει με την συγγραφή σεναρίων αποκλειστικά), είναι το «Civil war» με το οποίο συνεργάστηκε με την Α24 και που έχει προγραμματιστεί για τις αίθουσες στις 25 Απριλίου 2024.

Η Κίρστεν Ντανστ ηγείται μιας ομάδας φωτογράφων που διασχίζουν τις ΗΠΑ και καταγράφουν την δυστοπία που έχει προκύψει από έναν εμφύλιο πόλεο στο κοντινό μέλλον που έχει επιφέρει πολλαπλές καταστροφές στην Αμερική.

Ευτυχώς το τρέιλερ δείχνει ότι σκηνοθετικά τουλάχιστον το φιλμ θα είναι λιγότερο εγκεφαλικό και περισσότερο «περιπέτεια» (με πλούσια παραγωγή), αν και σεναριακά περιμένουμε φυσικά ένα αιχμηρό πολιτικό σχόλιο, μεταξύ άλλων.

Στο καστ οι επίσης ο Βάγκνερ Μούρα, ο Τζέσι Πλέμονς, η Kάλεϊ Σπάνεϊ του επερχόμενου Priscilla, η Σονόγια Μιζούνο (που είδα στα X-Machina & Devs) και ο Νικ Όφερμαν ως πλανητάρχης.

Mε τα λόγια του ίδιου του Γκάρλαντ: «Το "Civil War" εξελίσσεται σε ένα απροσδιόριστο σημείο στο μέλλον και λειτουργεί ως αλληγορία επιστημονικής φαντασίας για την τρέχουσα κατάστασης πόλωσης που βιώνουμε».

Update: Αυτό είναι το νέο τρέιλερ: 

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos