Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Η Σάρα δουλεύει στο κρεοπωλείο του πατέρα της δεχόμενη συνέχεια πιέσεις και φάρσες για τα κιλά της από το οικείο περιβάλλον. Πώς θα αντιδράσει την ώρα που ήδη ένας serial killer 'αλωνίζει' στη κωμόπολη τους;

Γνώμη: Υπήρχε εξαρχής μια σωστή μαγιά για να προκύψει μια καλή ταινία.

Ένα σοβαρό θέμα που πάντα υπήρχε, αλλά με την εκτίναξη των social media  έχει γιγαντωθεί και έχει να κάνει με τη (περιττή) γνώμη του καθενός γύρω από τα κιλά, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα πιστεύω, τη μόδα, γενικότερα τα 'πρέπει' μιας κοινωνίας.

Η Ισπανίδα σκηνοθέτης Carlota Pereda δίνει τη μπαγκέτα στη συμπαθεστατη πρωταγωνίστρια της ( Laura Gaulan) σε ένα one man show και προσπαθεί να πει κάποια πράγματα. Η Σάρα μοιάζει να είναι ένας κανονικός άνθρωπος με μια βουβή θλίψη γύρω από το (θέμα;) που κουβαλάει μη μπορώντας να βρει ανταπόκριση ούτε από τους αγαπημένους της ανθρώπους. παίζοντας με με απίστευτη φυσικότητα το ρόλο. Αρκεί; 

Έχουν τοποθετηθεί τόσα είδη μέσα σε 100 λεπτά που στο τέλος γίνονται όλα μέτρια.

Παρά πολύ ωραία θα περνούσαμε αν μετατρέπονταν το φιλμ σε ένα έξοχο revenge movie όπου άνετα θα παίρνες το μέρος της ' Piggy',  ξεπαστρευοντας με βάναυσο τρόπο όλους αυτούς τους άθλιους περιφερειακούς χαρακτήρες που της κάνουν δύσκολη τη ζωή. Απλοϊκό μεν μήνυμα που δεν συνάδει με το πνεύμα των Χριστουγέννων, σίγουρα όμως τίμιο στις προθέσεις του.

Εδώ, στο μπλέντερ μπαίνει ένα είδος comedy 'το ρετιρέ ' με γραφικούς αστυνομικούς, συγχωριανούς, ακόμα και η οικογένεια της Σάρα μοιάζει να το έσκασε από ισπανική κωμωδία που γυριζόταν λίγο πιο κάτω. Αυτό κάλλιστα μπορεί να πετάξει κάποιους εκτός κλίματος ταινίας, ίσως ακόμα περισσότερο ένα cringe love story που αχνοφαίνεται.

Κάπου στα μισά, όπου ξεκάθαρα οι συντελεστές δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλουν να πουν και διαφαίνεται μια κοιλιά, μπαίνει και ένα αστυνομικό μυστήριο με τη Σάρα σαν άλλη Σέρλοκ Χολμς.

Όλη αυτή η μίξη των ειδών με το περιτύλιγμα μιας art house αισθητικής, ναι μεν σε κάνει να νοιάζεσαι για τη πρωταγωνίστρια, αλλά χάνει καύσιμα γιατί δεν παίρνει ξεκάθαρα μια στάση που μπορεί να έδινε παραπάνω πόντους, αλλά ακόμα και στο φινάλε μάλλον περίμενες περισσότερα σε σχέση με τη τελική κατάληξη.

Στο τέλος η καλοσύνη κερδίζει τα πάντα ακόμα και όταν κάποιοι δε βάζουν μυαλό ποτέ; Το αφήνουμε στη κρίση του θεατή... 

Η Piggy έπιασε ένα σκοτεινό θέμα, αλλά πάντα είχε ένα φακό μαζί της στις δύσκολες στιγμές, αποφεύγοντας βαριά διλήμματα.

Πρώτη δημοσίευση: 6 Jan 2024, 18:39
Ενημέρωση: 6 Jan 2024, 18:39
Τίτλος:
Piggy
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Πλατφόρμα Streaming: 
Release: 
12 Δεκεμβρίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
2 ημέρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos