Σύνοψη: ∆ύο διεφθαρµένοι µπάτσοι του Νιου Μέξικο ο Terry και ο Bob, εκβιάζουν παγιδεύουν και εξολοθρεύουν όποιον επικίνδυνο εγκληµατία έχει την ατυχία να βρεθεί στον δρόµο τους. Η µεγάλη ανατροπή έρχεται όµως όταν συναντούν εκείνο τον ριψοκίνδυνο τύπο που είναι πιο επικίνδυνος από αυτούς.

Άποψη: Πρώτη σκηνή: Τρελή οδήγηση των Πένια και Σκάρσκαρντ, που καταλήγουν να πατάνε έναν μίμο! Γέλιο και δράση από τα πρώτα λεπτά, φοβερός συνδυασμός εμπορικής ταινίας. Γιατί το War on everyone του John Michael McDonagh αυτό είναι. Μία ταινία, χωρίς μεγάλο υπόβαθρο φιλοσοφίας, που θα τη δεις, θα περάσεις καλά στιγμιαία αλλά δεν θα αναλύσεις και ιδιαιτέρως αυτό που είδες, σε σημείο που εύκολα μπορεί να διολισθήσει ο απαιτητικός θεατής και να την κατηγορήσει για μία εύπεπτη και mainstream δημιουργία. Από την άλλη, όμως, όταν μία ταινία ξεκινά με τόσο ιδιαίτερη αρχή και καταφέρνει μέχρι τους τίτλους τέλους να διατηρήσει αυτή της τη δυναμική, αναμφίβολα, πρέπει αναγνωρισθεί η σκηνοθετική και σεναριακή μαεστρία. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό πως και τα βιβλία έτσι απορρίπτονται. Από τις πρώτες σελίδες..

Η υπόθεση δεν χωρά κάποια υπερανάλυση. Ο Bob Bolero (Michael Pena) και ο Terry Monroe (Alexander Skarsgard) είναι δύο νέο-μεξικανοί αστυνομικοί, όχι όμως με την κλασική έννοια. Κλοπές, εκβιασμοί, σνιφάρισμα κόκας στις τουαλέτες κακόφημων μπαρ, που πρώτα έχουν αποσπάσει «δια του νόμου» από drug dealers είναι μερικές από τις καθημερινές τους δραστηριότητες, που κατά τα άλλα, θα φάνταζαν αδιανόητα στον όποιο αστυνομικό με την κλασική έννοια. Ο τίτλος επιβεβαιώνεται, αφού οι δύο φιγούρες κηρύττουν πόλεμο σε όποιον σταθεί κι όποιον βρεθεί στον δρόμο τους.

Στην ιστορία εμπλέκεται μία ληστεία με πολλά χρήματα, που οι αστυνομικοί μας προσπαθούν να εξιχνιάσουν -όχι για την τιμή της δικαιοσύνης αλλά για να γεμίσουν τις δικές τους τσέπες με το ένα εκατομμύριο που αποσπάστηκε- μία χορεύτρια μπαρ (Tessa Thompson), ένας Βρετανός μπον βιβέρ – επιχειρηματίας (Theo James) - λαμόγιο, ο πιστός ακόλουθός του (Caleb Landry Jones), ένας Ιρλανδός και πολλές άλλες μικροφιγούρες που συμβάλλουν στον αχταρμά αυτόν της πλοκής.

Τέλος πάντων, το War on Everyone είναι μία ταινία που κάποιους θα τους εκνευρίσει με τα κλισέ της και ίσως τους ενοχλήσει κιόλας η υπολανθάνουσα προσβλητική χροιά σε ορισμένα σημεία. Αλλά δεν θα μπορέσουν να κρατηθούν από τα γέλια σε άλλα. Κι επειδή το γέλιο χαρίζει μακροζωία, πρέπει να το επιζητούμε!

Πρώτη δημοσίευση: 21 Oct 2017, 13:52
Ενημέρωση: 21 Oct 2017, 13:52
Τίτλος:
War on everyone (Οι μπάτσοι με τα κοστούμια)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos