Gang Of Four στο Fuzz!

Δημοσίευση: 29 Μαρτίου 2016, 11:47

Οι Gang Of Four, ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιδραστικά συγκροτήματα της βρετανικής post punk σκηνής έρχονται για μία μοναδική συναυλία στην Αθήνα, την Κυριακή 3 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club!
Με την ηγετική παρουσία και τα trademark κοφτά κιθαριστικά riffs του Andy Gill σε πρωταγωνιστικό ρόλο, η μπάντα από το Leeds αποτέλεσε μία από τις κινητήριες δυνάμεις του ρεύματος που επικράτησε στα τέλη των 70’s και τις αρχές των 80’s, συνδυάζοντας την ορμή του punk με το dub και τη funk και τους χορευτικούς ρυθμούς με ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα.

Το ντεμπούτο τους album, “Entertainment” (ΕΜΙ / 1979), θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους δίσκους της δεκαετίας του ’70. Με κομμάτια όπως τα “Damaged Goods, “I Found That Essence Rare”, “At Home He’s A Tourist”, “Anthrax”, επηρέασε σειρά σύγχρονων και μεταγενέστερων καλλιτεχνών αποτελώντας σημείο αναφοράς για ολόκληρη την post punk.

Χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβάνεται στα 500 καλύτερα albums όλων των εποχών σύμφωνα με το Billboard, βρίσκεται στην 8η θέση της λίστας του Pitchfork με τα κορυφαία των 70’s (ανάμεσα στο “Unknown Pleasures” των Joy Division και το “IV” των Led Zeppelin) και, πάνω απ’ όλα, κατέχει περίοπτη θέση στην περίφημη “Top 50 by Nirvana” λίστα του Kurt Cobain.

Τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που τους έχουν κατονομάσει ως βασική επιρροή τους είναι αμέτρητα. Και μόνο η αναφορά ορισμένων ονομάτων... ζαλίζει και ταυτόχρονα δίνει ένα μέτρο της μεγάλης αξίας αυτής της ασυμβίβαστης μπάντας. Από τους Nirvana, R.E.M., Red Hot Chili Peppers, Nine Inch Nails, Rage Against The Machine, μέχρι τους Franz Ferdinand, Bloc Party, LCD Soundsystem,The Rapture, Radio 4, Liars, Clinic, οι Gang Of Four έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για διαφορετικές γενιές μουσικών και ακροατών. Άλλωστε, το κιθαριστικό στυλ του Andy Gill αποτελεί ξεχωριστή σχολή από μόνο του.
Με το πιο πρόσφατο album τους, “What Happens Next” (2015), επιβεβαιώνουν πως παραμένουν επίκαιροι και αιχμηροί, όπως ανέκαθεν υπήρξαν. Για την ηχογράφησή του συνεργάστηκαν με γνωστά ονόματα της σύγχρονης σκηνής, όπως η Alison Mosshart (The Kills, Dead Weather), Robbie Furze (The Big Pink), Gail Ann Dorsey (μπασίστρια του David Bowie), Herbert Gronemeyer.

Η προπώληση ξεκινάει στα 19 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 22 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 25 ευρώ. Διάθεση: Τηλεφωνικά το 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt, Ticket House και το www.viva.gr.

Πρώτη δημοσίευση: 29 Μαρτίου 2016, 11:47
Ενημέρωση: 29 Μαρτίου 2016, 11:47

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos