Παίξε και εσύ τον Πάμπλο Εσκομπάρ

Δημοσίευση: 2 Οκτ. 2015, 12:49
Συντάκτης:

Aπό το θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 1993 έως και σήμερα, ο Πάμπλο Εσκομπάρ «ζει» ακόμα μέσα από ταινίες και ντοκιμαντέρ. Τα τελευταία χρόνια, έχει σχεδόν… αναστηθεί! Κάθε βαρώνος ναρκωτικών που έχουμε δει σε τηλεόραση και σινεμά, έχει πάρει κάτι από τον πλουσιότερο εγκληματία  στην ιστορία.

Το 1989 ανακηρύχθηκε από το Forbes ως ο έβδομος πλουσιότερος στον κόσμο με περιουσία που ανερχόταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια! Aστειότητες. Πιστεύετε ότι ο Πάμπλο θα ανεχόταν οτιδήποτε άλλο από την πρώτη θέση;

Η εμμονή ηθοποιών και μεγάλων στούντιο, να εξιστορούν τη ζωή του, δικαιολογείται από την ύπαρξη της «διπλής» προσωπικότητας, που «οφείλει» να έχει κάθε πρωταγωνιστής που είναι εγκληματίας. Έτσι, οι εκρήξεις βίας, είναι ακόμα πιο οδυνηρές και ξαφνικές. Οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος, προστάτης και ευεργέτης των φτωχών, έχτισε σχολεία και νοσοκομεία. Την ίδια στιγμή, δολοφόνος, έμπορος ναρκωτικών.
Το πρόβλημα, αν βέβαια μπορεί να θεωρηθεί πρόβλημα, είναι πλέον η έλλειψη έκπληξης στον χαρακτήρα του. Έχουμε ήδη δει τον Μπενίτσιο Ντελ Τόρο και το τηλεοπτικό Narcos μέσα σε ένα χρόνο. Του χρόνου έρχεται η σειρά του Χαβιέ Μπαρδέμ που ήθελε το ρόλο εδώ και πολλά χρόνια και τελικά τα κατάφερε. Θα υποδυθεί τον «βασιλιά της κοκαϊνης» στη νέα ταινία με τίτλο "Escobar". Μαζί και η Πενέλοπε Κρουζ. Τι παραπάνω μπορεί να προσθέσει σε μια προσωπικότητα για την οποία πλέον ξέρουμε τα πάντα; Ιδωμεν.

Ας ξαναθυμηθούμε πόσες φορές είδαμε τη φάτσα του Πάμπλο Εσκομπάρ σε οθόνη. Και αν άξιζε βέβαια…

Paradise Lost: Ο 42χρονος Ιταλός ηθοποιός Αντρέα Ντι Στέφανο στο ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης, ευτύχησε να έχει τον ΝτεΤόρο, που έδειχνε να έχει γεννηθεί για αυτό το ρόλο. Μετά η εταιρεία του «έφερε» και ένα εμπορικό όνομα. Τι είδε σε αυτόν ο δημιουργός είναι απορίας άξιο. Τα τετ α τετ με τον Εσκομπάρ είναι αστεία, καθώς ο μεν Ντελ Τόρο είναι πραγματικός ηθοποιός και έχει απέναντί κάποιον με αντιδράσεις πρώτης μέρας σε σχολή υποκριτικής. Μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία… Διαβάστε από εδώ.
Νarcos:  Ο πρωταγωνιστής είναι ο Πάμπλο. Παρών ή όχι, οδηγεί κάθε δράση, κάθε κίνηση. Ο Βάγκνερ Μούρα είναι μια χαρά ως ο βαρώνος, αλλά η κυρίως σωματική ερμηνεία του δεν μας επιτρέπει να μπούμε στο μυαλό. Βέβαια, μπορεί και ο ίδιος να δυσκολεύτηκε να βρει κάτι “κινηματογραφικό” και άξιο στον χαρακτήρα ενός εγκληματία. Συνεχίστε εδώ.
Μedellin: αυτή δεν γυρίστηκε… ποτέ, καθώς υπήρξε ως ταινία μέσα σε τηλεοπτική σειρά. Όσοι έχετε δει το Entourage, ήταν το όνειρο του πρωταγωνιστή, Βίνσεντ Τσέις. Μedellin είναι η πόλη Μεντεγίν, γενέτειρα και βάση του Πάμπλο αλλά και ολόκληρου καρτέλ.

Μena: η νέα ταινία του Τομ Κρουζ με σκηνοθέτη τον Νταγκ Λίμαν. O σούπερ σταρ θα υποθυθεί την πραγματική ιστορία ενός πιλότου που διακινούσε ναρκωτικά από την Κολομβία και αφού συνελήφθη, έγινε πληροφοριοδότης. Αγνωστο ακόμα, ποιος θα υπυθυθεί τον Πάμπλο.
Pablo Escobar: Boss of Evil ήταν μια πετυχημένη ισπανόφωνη τηλεοπτική σειρά στις ΗΠΑ, με τον ηθοποιό Andrés Parra να παίζει κωμικά τον χαρακτήρα.  Γυρίστηκε στην Κολομβία και τα πρώτο επεισόδιο συγκέντρωσε 11 εκατ. τηλεθεατές, το μεγαλύτερο νούμερο στην ιστορία της χώρας.
El Patron: ακόμα μια ταινία που παραμένει στα… σκαριά, έχοντας τον Τζον Λεγκουζιάμο ως πρωταγωνιστή.
Βlow: Στην ταινία του 2001 με τον Τζόνι Ντεπ και την Πενέλοπε Κρουζ, ο Κλιφ Κέρτις ήταν ο Εσκομπάρ. Μικρός ρόλος, αλλά τα πήγε μια χαρά!

Πρώτη δημοσίευση: 2 Οκτ. 2015, 12:49
Ενημέρωση: 2 Οκτ. 2015, 21:19
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos