ΤΑΙΝΙΕΣ

Όταν ο Ντέιβιντ Λιντς διαφήμιζε… Γιαπωνέζικους καφέδες

Δημοσίευση: 24 Νοε. 2015, 11:46
Συντάκτης:

Μπορεί να έχει κάνει διαφημίσεις για… μακαρόνια Barilla, playstation, αυτοκίνητα, αρώματα, αναβράζοντα δισκία  μέχρι και για τεστ εγκυμοσύνης, όμως λίγοι γνωρίζουν τις διαφημίσεις που είχε κάνει προ εικοσαετίας ο πολυσχιδής σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λιντς για… γιαπωνέζικους καφέδες με άρωμα ‘twin peaks’.

Συγκεκριμένα, το 1993 και έχοντας δεδομένη την επιτυχία της ταινίας“ Twin Peaks: Fire Walk with Me  που είχε κυκλοφορήσει την προηγούμενη χρονιά, ο Λιντς κλήθηκε να δημιουργήσει  μια σειρά αποτελούμενη από τέσσερα συνολικά αινιγματικά διαφημιστικά σποτ για λογαριασμό της εταιρίας Georgia Coffee.

Τα εν λόγω σποτάκια είχαν ως  πρωταγωνιστή τον Κάιλ Μακλάχαν και,  εκμεταλλευόμενα την αδυναμία του για "damn fine cup of coffee" , πραγματεύονταν το μυστήριο της εξαφάνισης της συζύγου ενός Γιαπωνέζου, ονόματι Asami. Κάθε σποτάκι προσέθετε ένα clue στην υπόθεση, ενώ στο τελικό διαφημιστικό βλέπαμε τη… λύση του μυστηρίου.

Μάλιστα, είχε προγραμματιστεί και δεύτερη σειρά διαφημιστικών, αλλά η εταιρία δεν ήταν αρκετά ευχαριστημένη με την πρώτη σειρά και έτσι ακύρωσε τη συνέχιση της συνεργασίας. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos