Oscars 16: Ζευγάρια προτεινόμενα την ίδια χρονιά...

Δημοσίευση: 28 Φεβ. 2016, 20:44
Συντάκτης:

Τι συμβαίνει όταν τυχαίνει όταν εσύ και το «έτερον ήμισυ» είστε προτεινόμενοι για Όσκαρ ταυτόχρονα την ίδια χρονιά; Μερικές φορές χωρίζετε αμέσως μετά (Ουόρεν Μπίτι & Νταϊάν Κίτον), κάποιες άλλες παντρεύεστε στο καπάκι (Λόρενς Ολιβιέ & Βίβιαν Λι) και υπάρχουν και οι περιπτώσεις που «δεν πάθαμε και τίποτα» (Πολ Νιούμαν & Τζόαν Γούντγουορντ).

Με αφορμή το ειδύλλιο Μάικλ Φασμπέντερ – Αλίσια Βικάντερ (είναι ζευγάρι εδώ και κάποιους μήνες) εν’όψει της αποψινής τελετής βραβείων για τα φετινά Όσκαρ (στη οποία είναι αμφότεροι υποψήφιοι), όπως επίσης και την κοινή υποψηφιότητα του Τζορτζ Μίλερ και της συζύγου του, μοντέρ Μάργκαρετ Σίξελ,  το Hollywood Reporter επέλεξε μια 11άδα από ζευγάρια που βρέθηκαν στην ίδια θέση, κατά την πολύχρονη διάρκεια του θεσμού.  

Laurence Olivier & Vivien Leigh / 1940

Η Βίβιαν Λι κέρδισε το Όσκαρ για το «Όσα παίρνει ο άνεμος», ο Ολίβιε ήταν υποψήφιος για το «Rebecca»

Richard Burton & Elizabeth Taylor / 1967

Η Τέιλορ το πήρε για το «Who's Afraid of Virginia Woolf?», ο Μπάρτον το έχασε για την ίδια ταινία.

Spencer Tracy & Katharine Hepburn / 1968

Επανάληψη της ιστορίας και εδώ: αυτή το κέρδισε για το «Guess Who's Coming to Dinner?», αυτός δεν τα κατάφερε στο ίδιο φιλμ.

Paul Newman & Joanne Woodward / 1969

Ο Πολ Νιούμαν ήταν προτεινόμενος για την σκηνοθεσία στο «Rachel, Rachel», η σύζυγός του για α’ γυναικείο, επέστρεψαν στο σπίτι με άδεια χέρια.

John Cassavetes & Gena Rowlands / 1975

Μία από τα ίδια με την προηγούμενη περίπτωση, με τον Κασσαβέτη προτεινόμενο για την σκηνοθεσία και την Ρόουλαντς για τον βασικό γυναικείο ρόλο στο «A Woman Under the Influence», χωρίς ευτυχή κατάληξη.

Warren Beatty & Diane Keaton / 1982

Στην συγκεκριμένη περίπτωση αντιστράφηκαν οι ρόλοι, με τον Ουόρεν Μπίτι να κερδίζει το πολυπόθητο αγαλματίδιο για το «Reds», ενώ η Κίτον δεν επιβραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο ίδιο φιλμ.

Jack Nicholson & Anjelica Huston / 1986

Τζακ Νίκολσον και Αντζέλικα Χιούστον ήταν προτεινόμενοι για «Prizzi's Honor» που σκηνοθέτησε ο πατέρας της δεύτερης, Τζον και το οποίο ήταν υποψήφιο για 8 βραβεία, αλλά απέσπασε μόλις ένα, αυτό της κόρης για τον β’ γυναικείο ρόλο.

Tim Robbins & Susan Sarandon / 1996

Ο Τιμ Ρόμπινς έγραψε, σκηνοθέτησε και έκανε παραγωγή στο «Dead Man Walking», αλλά έφυγε με άδεια χέρια μετά το τέλος της τελετής όσον αφορά σε προσωπικές διακρίσεις, καθώς η ταινία βραβεύτηκε με ένα Όσκαρ για την ερμηνεία της Σάραντον στον βασικό γυναικείο ρόλο.

Joel Coen & Frances McDormand / 1997

Μπορεί ο Τζόελ να έχασε την σκηνοθεσία (μαζί με τον αδερφό του Ίθαν) για το «Fargo», βραβεύτηκε όμως για το σενάριο, όπως επίσης και η ΜακΝτόρμαντ για τον α’ γυναικείο.

Heath Ledger & Michelle Williams / 2006

Αμφότεροι ήταν προτεινόμενοι για το «Brokeback Mountain», ο Λέτζερ για α’ ανδρικό, η Ουίλλιαμς για β’ γυναικείο, αλλά δεν κέρδισαν κάτι σε αντίθεση με την ταινία που έφυγε με 3 αγαλματάκια (σκηνοθεσία, σενάριο, μουσική).

Brad Pitt & Angelina Jolie / 2009

Ο Μπραντ Πιτ για α’ ανδρικό στο «The Curious Case of Benjamin Button», η Αντζελίνα Τζολί για α΄γυναικείο στο «Changeling». Δεν τους έφεξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos