Οκτώβριος 2016: Ποιες ταινίες να μην χάσετε

Δημοσίευση: 5 Οκτ. 2016, 15:24
Συντάκτης:

Το τελευταίο τρίμηνο της κάθε ωρολογιακής χρονιάς, συγκεντρώνει παραδοσιακά τα περισσότερα από τα δυνατά κινηματογραφικά δημιουργήματα της σεζόν, τα πιο δυνατά οσκαρικά χαρτιά, τα μεγαλύτερα μπλοκμπάστερ και όχι μόνο. Η αρχή γίνεται με τον Οκτώβριο που όπως θα διαπιστώσετε από τις 10 προτάσεις του MOVE IT, περιέχει πολλά ενδιαφέροντα φιλμ, για όλα τα γούστα.

Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας του ελληνικού κινηματογραφικού προγραμματισμού ενδέχεται να αλλάξουν.

The Girl on the Train (Το Κορίτσι του Τρένου) 6/10/16

Η Rachel Watson παίρνει το τραίνο κάθε μέρα για να πάει στη δουλειά της στο Λονδίνο, περνώντας από το παλιό της σπίτι, όπου πλέον κατοικεί ο πρώην άντρας της με τη νέα του γυναίκα. Στην καθημερινή της διαδρομή παρατηρεί κι ένα ακόμη σπίτι λίγο πιο κάτω, στο οποίο βλέπει την τέλεια ζωή στο ζευγάρι που το κατοικεί. Μια μέρα όμως, ένα περιστατικό θα τις αλλάξει ό,τι πίστευε για το ζευγάρι αυτό, και με τον ένα από τους δύο να εξαφανίζεται, θα αρχίσει να αναρωτιέται αν αυτή συνδέεται με κάποιον τρόπο με την εξαφάνισή του.

Σκηνοθεσία: Tate Taylor (Get on Up, The Help). Καστ: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux, Luke Evans, Allison Janney, Édgar Ramírez, Lisa Kudrow.

Don't Breathe (Μην Ανασαίνεις) 6/10/16

Η Rocky είναι αποφασισμένη να ξεφύγει με κάθε τρόπο από τη βίαιη μητέρα της. Μαζί με τους φίλους της Alex και Money έχει διαπράξει μια σειρά από μικροληστείες για να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζεται για να αποδράσει από τη φρικτή κωμόπολη όπου ζει. Όταν η συμμορία των τριών μαθαίνει ότι ένας τυφλός ερημίτης ζει σε μια εγκαταλελειμμένη γειτονιά και ότι κρύβει μια μικρή περιουσία κάπου στο σπίτι του, αποφασίζουν να κάνουν την τελευταία τους ληστεία. Τίποτε όμως δεν θα πάει βάσει σχεδίου.

Σκηνοθεσία: Fede Alvarez («Evil Dead»). Καστ: Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto, Stephen Lang

The Neon Demon 6/10/16

Όταν ένα επίδοξο μοντέλο μετακομίσει στο Λος Άντζελες, η νεότητά της και η ζωτικότητά της θα καταβροχθιστούν από μια ομάδα γυναικών που έχουν εμμονή με την ομορφιά και θα κάνουν τα πάντα για να την αποκτήσουν.

Σκηνοθεσία: Nicolas Winding Refn (Driive, Bronson, Only God Forgives). Καστ: Elle Fanning, Jena Malone, Bella Heathcote, Christina Hendricks, Keanu Reeves

Inferno 13/10/16

Ο Robert Langdon ξυπνάει σε ένα νοσοκομείο στην Φλωρεντία, χωρίς να έχει καμία μνήμη των τελευταίων ημερών, ενώ ξαφνικά βρίσκεται στο στόχαστρο ενός μεγάλου ανθρωποκυνηγητού. Με τη βοήθεια της Dr. Sienna Brooks, ο Langdon θα προσπαθήσει να ανακτήσει την ελευθερία του, τις χαμένες του αναμνήσεις, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να λύσει το πιο περίπλοκο αίνιγμα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ.

Σκηνοθεσία: Ron Howard (Beautiful Mind, Rush, Frost/Nixon). Καστ: Tom Hanks, Felicity Jones, Omar Sy, Sidse Babett Knudsen, Ben Foster, Irrfan Khan

The Handmaiden (Η υπηρέτρια) 13/10/16

Μια γυναίκα προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια σε μια ιαπωνική κληρονόμο, αλλά είναι κρυφά μπλεγμένη σε ένα σχέδιο εξαπάτησης.

Σκηνοθεσία: Chan-wook Park (Old Boy, Stoker). Καστ: Kim Min-hee, Ha Jung-woo, Kim Tae-ri

The Accountant (Ο Λογιστής) 20/10/16

Ο Κρίστιαν Γουλφ είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια λογιστική υπάλληλος ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Όσο ο Κρίστιαν έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια, τόσο ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να ανεβαίνει.

Σκηνοθεσία: Gavin O'Connor (Warrior, Pride and Glory). Καστ: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal, Jeffrey Tambor, John Lithgow

Julieta 20/10/16

Μετά από μια κρίσιμη συνάντηση, μια πληγωμένη γυναίκα αποφασίζει να αντιμετωπίσει τη ζωή της και τις πιο σημαντικές στιγμές με την απομακρυσμένη κόρη της.

Σκηνοθεσία: Pedro Almodovar. Καστ: Emma Suárez, Adriana Ugarte, Daniel Grao, Inma Cuesta, Rossy de Palma

Doctor Strange 27/10/16

Ένας νευροχειρουργός που είδε την καριέρα του να καταστρέφεται μετά από ένα δυστύχημα, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αυτοεπούλωσης και θα καταλήξει να προστατεύει αυτόν τον κόσμο από απειλές, προερχόμενες από άλλες διαστάσεις.

Σκηνοθεσία: Scott Derrickson (Sinister, The Exorcism of Emily Rose). Καστ: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benjamin Bratt, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton

Alone in Berlin 27/10/16

Βερολίνο 1940: Οι Otto και Anna Quangel, ένα ζευγάρι της εργατικής τάξης, μαθαίνει πως ο γιος τους έχασε τη ζωή του στην Γαλλία και ξεκινάει να γράφει καρτ-ποστάλ για να παροτρύνει τους ανθρώπους να εναντιωθούν απέναντι στον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς. Πολύ σύντομα, η Γκεστάπο θα αρχίσει να κυνηγάει αυτήν την "απειλή".

Σκηνοθεσία: Vincent Pérez. Καστ: Emma Thompson, Brendan Gleeson, Daniel Brühl, Mikael Persbrandt

Toni Erdmann 27/10/16

Η προσπάθεια ενός πατέρα να επανασυνδεθεί με την ενήλικη κόρη του, δεν αποδεικνύεται και τόσο εύκολη, καθώς έχουν νε ξεπεράσουν πολλές μεταξύ τους δυσαρμονίες, αλλά και να τα βρουν καταρχήν με τον εαυτό τους ατομικά.

Σκηνοθεσία: Maren Ade (Alle Anderen). Καστ: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Lucy Russell, Michael Wittenborn

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos