"Being boring...": Βαρετές ηθοποιοί, βαρετές μπάντες!

Δημοσίευση: 28 Μαρτίου 2014, 14:02

Με αφορμή τον πρόσφατο χωρισμό του βαρετού τραγουδιστή των Coldplay Κρις Μάρτιν με την απάλευτη Γκουίνεθ Πάλτροου, τα τρολ του Move It και συνήθεις ύποπτοι, Γιάννης Λυμπέρης και Ειρήνη Κατσαρά, είπαν να ασχοληθούν λιγάκι με τους πιο βαρετούς ανθρώπους της τέχνης, κάνοντας ένα μικρό αφιέρωμα στις πιο βαρετές γυναίκες ηθοποιούς και τις πιο βαρετές μπάντες της μουσικής βιομηχανίας.

Και πριν βιαστείς να μας χαρακτηρίσεις μισανθρώπους όταν τελειώσεις αυτό το κείμενο, παραθέτουμε απλά τα λόγια του ‘Black Flag’, ‘Jackass’ και ‘Son of anarchy’ Χένρι Ρόλινς: ‘Yes, I guess you could say I am a loner, but I feel more lonely in a crowed room with boring people than I feel on my own’…

Της Ειρήνης Κατσαρά

Γκουίνεθ Πάλτροου

Η κορωνίδα του απόλυτου λήθαργου. Μεγάλες προσδοκίες από μια μέτρια ηθοποιό που ξεκίνησε από το εξαιρετικό «Seven» και συνέχισε με ένα ... Οσκαρ και μια χρυσή σφαίρα για το «Shakespeare in Love» (βοηθούσε και το στόρι βέβαια). Στη συνέχεια και μετά από αρκετές ταινίες, άρχισε να γράφει βιβλία μαγειρικής και να ασχολέιται με την υγιεινή διατροφή μέσω του goop.com. Γιατί μπορεί. Και γιατί είναι βαρετή. Και χώρισε... Αναμενόμενο. Τώρα το παλικάρι μπορεί να τρώει άνετα junk food και να κάνει και ένα πάρτυ holly-στερίνης. Το ζήτημα, ωστόσο, που θα αιωρείται για πάντα δεν είναι γιατί την άντεξε τόσα χρόνια ο επίσης βαρετός Κρις Μάρτιν αλλά γιατί την αρραβωνιάστηκε στο παρελθόν ο Μπράντ. Ο Πιτ.

Κρίστεν Στιούαρτ

Βαρετή, ξενέρωτη, σιχαμένη. Ούτε να το παίξει μοιραία γυναίκα και άτακτη γκόμενα δεν κατάφερε, αφού ακόμα και το κέρατό της στον επίσης ανέραστο Ρόμπερτ Πάτινσον με το σκηνοθέτη του «Snow White and the Huntsman» Ρούπερτ Σάντερς, αλλά και οι φωτογραφίες που καπνίζει μπάφους, πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Τιμημένη με τη βούλα της πιο αντισεξουαλικής ηθοποιού του Χόλιγουντ. Όχι άδικα.

Πες μου ένα τραγούδι να αποκοιμηθώ...

Για να μην παρεξηγηθούμε, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όταν λέμε ‘βαρετές’ μπάντες, δεν εννοούμε ότι δεν έχουν γράψει καλά κομμάτια. Μπορεί να έχουν κάνει και αριστουργήματα, αλλά στο σύνολό τους είναι απλά Βαρετά!

Coldplay

Aka βενζοδιαζεπίνη. Εννίοτε λειτουργεί ως ηρεμιστικό, βάζοντας τα ‘γυαλιά’ στις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες αφού το άκουσμα ενός ολόκληρου δίσκου των Coldplay ισοδυναμεί με ένα δισκιο Lexotanil, Tavor ή Xanax. Εάν έκανα ταινία για την ‘Ωραία Κοιμωμένη’ του Περό, θα ακουγόταν το ‘Paradise’. Στη σκηνή που κοιμάται για πάντα. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά..

Beirut

‘Well it's been a long time, long time now…’… Long, very long θα έλεγα ανακηρύσσοντας το ‘Nantes’ ως ένα από τα πλέον υπερτιμημένα και βαρετά τραγούδια της δεκαετίας. Κάναμε το πείραμα... Ακούσαμε για μιάμιση ώρα το συγκρότημα από τη Σάντα Φέ και καταλήξαμε με κεφάλι Ζάντα Φε. Προειδοποίηση: Μην το επιχειρήσετε στο σπίτι.

Gotye

Βρείτε μου έναν. Έναν μόνο λόγο για τον οποίο το άθλιο και θα τολμήσω να πώ ενοχλητικό ‘Somebody that I used to know’ του Γκοτιέ έγινε επιτυχία (και μάλιστα νούμερο 1 single στη Μεγάλη Βρετανία το 2012). Και αν μου τον πείτε, τότε εγώ θα σωπάσω. Για πάντα. Και δε θα ξαναπώ ποτέ κακιά κουβέντα για τον ανιαρό Γκοτιέ που τραγουδά λες και βαριέται και ο ίδιος. Που ζεί. Πιθανότατα.

The Kooks

Έβγαλαν ένα γαμάτο τραγούδι με τίτλο ‘Do you wanna’ κάπου πριν μια εξαετία. Και το τερμάτισαν εκεί γιατί η ρετσινιά της υπνηλίας δύσκολα φεύγει από πάνω σου. Όποιος τους συγκρίνει με τους Arctic Monkeys έχει πρόβλημα. Σοβαρά τώρα. Πέρασαν και δεν ακούμπησαν... Πιθανότατα μάλιστα υπνοβατούσαν.

U2

Τους αγαπάμε, τους λατρεύουμε, μεγαλώσαμε μαζί τους είναι τεράστιοι, έχουν επηρεάσει άλλους τεράστιους, ‘we can’t live without them’, έγραψαν το κορυφαίο ‘Achtung Babe’, τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα μαζεύοντας 22 Γκράμι, αλλά φτάνει πια. Ως εδώ και μην παρέκει. Παντού υπάρχει ένας Bono και επειδή καθένας με το Μπόνο του και εγώ θα πω τον δικό μου: Οκ, έχετε κάνει τα πάντα, έχετε συνεργαστεί μέχρι και με Sinatra, Cash, BB King και Ray Charles αλλά πλέον το κουράσατε αγαπητέ, σε βαθμό που καταντά βαρετό. Go home!

Maroon 5

H Καλιφορνέζικη μπάντα που ξεκίνησε από ένα γκαράζ σπιτιού και... αντί να μείνει κλεισμένη εκεί, έφτασε εν τέλει στα ραδιόφωνα και στα αυτιά μας. Για να καταλάβετε, μεγαλύτερή τους επιτυχία ως τώρα θεωρείται η συνεργασία τους με την Christina Aguilera για το "Moves like Jagger", όπου πούλησαν 8 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.. Από την πλευρά του ο φρόντμαν Άνταμ Λέβιν κάνει ό,τι μπορεί για να κρατά τη μπάντα στην επικαιρότητα... Πήρε σβάρνα τους Αγγέλους της Victoria Secret, γέμισε το κορμί του μελάνι, ενώ συζήτηση για το εάν είναι γκέι ή όχι αφενός είναι αδιάφορη και αφ’ετέρου έχει κουράσει. Πολύ.



 

Του Γιάννη Λυμπέρη

Οταν λέμε «βαρετοί» ηθοποιοί, εννοώ τις επιλογές τους, αν τολμούν ή όχι κάτι διαφορετικό από την εικόνα που έχει ο θεατής για αυτές. Είτε από την αρχή της καριέρας τους, είτε τα τελευταία χρόνια. Θα ασχοληθούμε με πετυχημένες περιπτώσεις, από αυτές που η κινηματογραφική επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια αν και θα ήταν προτιμότερο να σηκώσει ένα όπλο και να πυροβολήσει! Βρήκα οκτώ, σίγουρα υπάρχουν κι άλλες.

Mila Kunis

Μία αξιομνημόνευτη παρουσία της ήταν στο «Black Swan» αλλά ουδείς θα δει την ταινία ξανά για αυτήν. Τα τελευταία χρόνια συζητιέται για τη σχέση της με τον άλλο ατάλαντο Αστον Κούτσερ και τα ατάλαντα παιδιά που θα φέρουν στον κόσμο. Ισως μερικές από τις επόμενες ταινίες της να φανερώσουν όποιο από τα «ταλέντα» της.

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

Στο ξεκίνημά της, έδειχνε ελπιδοφόρα ενώ και οι σκηνοθέτες τις έδιναν απλούς και χαριτωμένους ρόλου,ς αφού έβλεπαν πως.. δεν μπορεί. Μετά ήρθε το χειρότερο πράγμα που συνέβη στην τηλεόραση μετά το «Ρετιρέ», δηλαδή το «Sex and the city». Μετά, τα botox, οι πλαστικές και οι χειρότεροι ρόλοι που θα μπορούσε να φανταστεί άνθρωπος.

Χάλι Μπέρι

Αυτή βέβαια έκανε καριέρα απλά γιατί είναι καυτή. Ακόμα και στο αναπάντεχο Οσκαρ της, τη θυμάσαι για τη συγκεκριμένη σκηνή. Από τότε, σκοτάδι. Το διαφορετικό πήγε να το κάνει στο «Movie 43» αλλά όσοι τολμήσατε να το δείτε, θυμάστε τα αποτελέσματα. Ούτε βέβαια το «X-Men» θα τη σώσει, γιατί και εκεί δεν... στρίβει.

Jennifer Garner

Αυτή έχει τερματίσει κάθε είδος βαρεμάρας. Λες και βάζει ειδικό όρο να είναι πάντα καλή, να χαμογελά άνευ λόγου, να είναι συμπονετική, να μην βρίζει, να είναι απλά, βαρετή.

ΑντζελίναΤζολί

Ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των σταρ του Χόλιγουντ. Οχι και –πολύ- ταλέντο, αλλά πολύ ομορφιά και πολλά λεφτά. Η Τζολί στις μοναδικές επιτυχίες της (Lara Croft, Wanted, Mr. & Mrs Smith, Salt) πυροβολεί πιο γρήγορα κι από τον 007 με ένα μόνιμο κοντινό στα χείλη της και ΕΝΑ και μόνο ύφος που θα ζήλευε και ο «μάστορας» του είδους, Ryan Gosling. Προσπαθήστε να θυμηθείτε μια ερμηνεία της τα 10 τελευταία χρόνια που σας εξέπληξε. Αν απαντήσατε «Αλέξανδρος» με την ρωσική προφορά υποδυόμενη την Ολυμπία, συμφωνούμε...

Τζένιφερ Λόπεζ

Αυτή η λατίνα πρώην καυτή σταρ και νυν «με το ζόρι», δεν καταδέχτηκε να δείξει τα κάλλη της όπως όλος ο ανδρικός πληθυσμός περίμενε, αφού τα υποκριτικά της προσόντα ήταν το τελευταίο θέμα συζήτησης. Στο «U Turn» και κυρίως στο «Out of sight» πριν σχεδόν 15 χρόνια το πάλεψε, αλλά έκτοτε ξέρεις πολύ καλά πως τα πολυδιαφημισμένα προσόντα της δεν θα τα δεις στην μεγάλη οθόνη όπως τους αξίζουν. Βαρετή! 

Ρενέ Ζελβέγκερ

Τρία, τέσσερα χρόνια τώρα έπεσε σε «μαύρη τρύπα». Πουθενά! Λογικό αν δει κανείς τι έπαιξε και κυρίως, πως έπαιξε. Κι όμως στα τέλη των 90s, αρχές 00s για αδιευκρίνιστους λόγους, ήταν περιζήτητη. Μέχρι και Οσκαρ της έδωσαν στο «Cold mountain». Αν συνέχιζε να παριστάνει την Αγγλίδα ως Bridget Jones θα τη συμπαθούσαμε...

Τζένιφερ Κόνελι

Με βαριά καρδιά την βάζουμε στη λίστα, όχι γιατί είναι βαρετή ή δεν είναι πια καλή ηθοποιός, αλλά γιατί τα ατρόμητα νεανικά της χρόνια μέχρι και το «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο» μας σημάδεψαν... Εκτοτε, απαρνήθηκε την σεξουαλικότητά της και «φυλακίστηκε» σε ρόλους σε ταινίες όπως «The day the earth stood still», «Blood Diamond», «Creation», «The dilemma», «Απλώς δεν σε γουστάρει», «Little children» με ένα μόνιμο βλέμμα σύγχυσης και θλίψης. Ισως φταίει ο γάμος της με τον Paul Bettany το 2003... Ας ελπίσουμε πως ο «Νώε» και ο Αρονόφσκι θα την ξαναβάλουν στο σωστό δρόμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos