Αυτά είναι τα επόμενα βήματα των φετινών νικητών στα Όσκαρ

Δημοσίευση: 11 Απριλίου 2018, 14:23

Η φετινή ομάδα των νικητών Όσκαρ συμπεριλάμβανε πρωτοεμφανιζόμενους στο πόντιουμ, αλλά και προγενέστερους βραβευμένους και κανείς από αυτούς δεν σχεδιάζει να μείνει άπραγος μετά την νίκη. Είστε περίεργοι να μάθετε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Guillermo del Toro και του Jordan Peele; Ας δούμε τι περιμένουμε προσεχώς από τους φετινούς νικητές των Όσκαρ.

 GUILLERMO DEL TORO

Ο Del Toro κάνει ένα διάλειμμα από την σκηνοθεσία αφού κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για το «The Shape of Water». Θα συνεχίσει να δουλεύει για την τρίτη σεζόν του «Trollhunters», τη σειρά κινούμενων σχεδίων Netflix που δημιούργησε και συγχρόνως βοηθά στην συγγραφή και στην παραγωγή μιας νέας ταινίας τρόμου που ονομάζεται «Antlers» από τον σκηνοθέτη του «Hostiles», Scott Cooper. Η Fox Searchlight ετοιμάζει επίσης ένα remake του «Nightmare Alley» με τον del Toro. Σχεδιάζει επίσης να σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ σχετικά με τη σταδιοδρομία των Michael Mann και George Miller.

GARY OLDMAN

Μετά την νίκη του στον Α’ ανδρικό για το «Darkest Hour», ο Gary Oldman θα πρωταγωνιστεί μαζί με τους Gerard Butler, Billy Bob Thornton, Willem Dafoe και Common στο θρίλερ δράσης του Donovan Marsh «Hunter Killer». Ο Oldman θα ασχοληθεί επίσης με το ανεξάρτητο υπερφυσικό θρίλερ «Mary» που γύρισε το προηγούμενο φθινόπωρο.

FRANCES MCDORMAND

Η McDormand κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για το «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», αλλά ούσα εξαιρετικά επιλεκτική με τους ρόλους της τον τελευταίο καιρό, είναι άξιο απορίας αν η νίκη στα Όσκαρ θα έχει ως αποτέλεσμα νέους ρόλους. Αυτή τη στιγμή δεν συμμετέχει στα γυρίσματα κάποιας ταινίας για το 2018. Η επόμενη εμφάνιση της McDormand στη μεγάλη οθόνη θα είναι ο φωνητικός της ρόλος στο «Isle of Dogs» του Wes Anderson.

 ALLISON JANNEY

Η Janney δεν έχει προγραμματίσει κάποιον κινηματογραφικό ρόλο μετά την νίκη της στην κατηγορία Β΄ Γυναικείου Ρόλου για το «I, Tonya», αν και μπορεί να την δούμε στην κωμική σειρά του CBS «Mom». Η εκπομπή αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πέμπτη σεζόν της και μόλις πρόσφατα προβλήθηκε το 100ο επεισόδιο. Η Janney είχε κερδίσει ένα βραβείο Emmy το 2014 για τον ρόλο της στη σειρά.

SAM ROCKWELL

Ο Rockwell παραμένει απασχολημένος μετά τη νίκη του στην κατηγορία Β' Αντρικού Ρόλου για το «Three billboards outside Ebbing, Missouri». Έχει ήδη συμμετάσχει σε αρκετές παραγωγές, συμπεριλαμβανομένης της κωμωδίας «Blue Iguana», του δράματος «The Best of Enemies» με την Taraji P. Henson και της ταινίας Dick Cheney του Adam McKay, στην οποία ενσαρκώνει τον George W. Bush και συμπρωταγωνιστεί με τον Christian Bale και την Amy Adams. Και οι τρεις ταινίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν φέτος. Πιο πρόσφατα, επιβεβαιώθηκε ότι ο Rockwell θα συμπρωταγωνιστήσει με την Angelina Jolie στην ταινία της Disney «The One and Only Ivan».

jordan peelejordan peele

JORDAN PEELE

Ο νικητής της κατηγορίας Καλύτερου Σκηνοθέτη δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το επόμενο εγχείρημά του, αλλά αναμένεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα αυτό το φθινόπωρο. Ο συγγραφέας-σκηνοθέτης θα επιστρέψει επίσης στην τηλεόραση ως παραγωγός στην επανεκκίνηση του «Twilight Zone» στο CBS All Access και στο «Lovecraft Country» του HBO, όπου στα γυρίσματα συμμετέχει και ο J.J. Abrams.

JAMES IVORY

Ο Ivory δεν έχει πει αν θα γράψει ή όχι το προγραμματισμένο sequel του Luca Guadagnino για το «Call Me By Your Name», αλλά εν τω μεταξύ θα συμμετέχει ως Διευθυντής Παραγωγής στη μεταφορά της νουβέλας «The Aspern Papers» του Henry James με πρωταγωνιστή τον Jonathan Rhys-Meyers, και στο θρίλερ «Andorra», με τον Guy Pearce. Συμμετέχει επίσης στη μεταφορά σε ταινία του «Richard III» του Σαίξπηρ.

james ivoryjames ivory

ROGER DEAKINS

Ο Deakins κέρδισε τελικά το πρώτο του Όσκαρ μετά από 14 υποψηφιότητες για την διεύθυνση φωτογραφίας στο «Blade Runner 2049» του Denis Villeneuve. Η απονομή των Βραβείων της Ακαδημίας  ήταν ένα διάλειμμα για τον Deakins, ο οποίος ασχολείται με τα γυρίσματα του «The Goldfinch» του John Crowley. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Donna Tartt και πρωταγωνιστεί ο Ansel Elgort.

LEE UNKRICH

Ο Unkrich κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ του στην κατηγορία των Κινουμένων Σχεδίων με την ταινία «Coco». Το πρώτο του Όσκαρ ήρθε με την «Toy Story 3» και τώρα γράφει την ιστορία του «Toy Story 4».

sebastian leliosebastian lelio

SEBASTIAN LELIO

Ο Lelio χάρισε στην Χιλή το πρώτο της Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας νε το «A Fantastic Woman» και δεν θα περιμένουμε πολύ για να δούμε την τελευταία ταινία του. Η ταινία «Disobedience», η πρώτη του σκηνοθέτη στα αγγλικά, θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 24 Απριλίου. Στη λεσβιακή ρομαντική ταινία πρωταγωνιστούν η  Rachel McAdams και η Rachel Weisz. Ο Lelio ολοκληρώνει επίσης το remake του «Gloria» στα αγγλικά με την Julianne Moore.

ALEXANDRE DESPLAT

Ο Desplat κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ του στην κατηγορία Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για το «The Shape of Water» και θα «ακουστεί» στη μεγάλη οθόνη με  το «Isle of Dogs» του Wes Anderson. Επίσης ασχολείται με την μουσική για τα πολεμικά δράματα του Chris Weitz («Operation Finale») και του Τhomas Vinterberg («Kursk»).

alexandre desplatalexandre desplat

KRISTEN ANDERSON-LOPEZ AND ROBERT LOPEZ

Οι σύντροφοι και οι συνάδελφοι στη σύνθεση τραγουδιών γύρισαν στο σπίτι τους με το Όσκαρ Τραγουδιού για το «Remember Me» από το «Coco», και περισσότερα Όσκαρ αναμένονται στο μέλλον. Το δίδυμο συνθέτει τη μουσική για το «Frozen 2» και πρόσφατα έγραψε τη μουσική για το μουσικό «Frozen» Broadway, το οποίο θα προβληθεί στη Νέα Υόρκη αυτό το μήνα.

MARK BRIDGES

Η δουλειά του Bridges για το Phantom Thread του Paul Thomas Anderson τον κατέστησε νικητή του Όσκαρ Κοστουμιών. Ο καλλιτέχνης συνεργάζεται με έναν άλλον αγαπημένο indie για το επόμενο πρότζεκτ του: τον Noah Baumbach. Ο Bridges συμμετέχει στην -ακόμη άτιτλη- κωμωδία-δράμα του Baumbach, με πρωταγωνιστές την Greta Gerwig, την Scarlett Johansson και τον Adam Driver.

LEE SMITH

Ο αγαπημένος μοντέρ του Christopher Nolan, Lee Smith, κέρδισε τελικά το  Όσκαρ Μοντάζ χάρη στην ταινία «Δουνκέρκη» («Dunkirk»). Ο Nolan δεν ανακοίνωσε το επόμενο έργο του, αλλά να είστε σίγουροι ότι ο Smith θα συμμετέχει. Ο Lee συμμετείχε στο μοντάζ του «X-Men: Dark Phoenix», το οποίο θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 2 Νοεμβρίου.

PAUL D. AUSTERBERRY, JEFFREY A. MELVIN AND SHANE VIEAU

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ταινίας «Η μορφή του νερού» («The shape of water») Jeff Melvin κέρδισε το Όσκαρ με τους Jeff Melvin και Paul Denham Austerberry. Ο Melvin εργάζεται επί του παρόντος στο «Shazam!» και συνέβαλε στην παραγωγή του «Mortal Engines» από τον Peter Jackson.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού
AfterWords

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos