10 παραγνωρισμένες ερμηνείες για το 2017

Δημοσίευση: 31 Δεκ. 2017, 13:33

Δεν θα διαβάσετε σε καμία άλλη λίστα για τις ερμηνείες που αναφέρει το κείμενο. Προφανώς και γιατί οι περισσότερες από τις τανίες πυ αφορούν, ήταν από αδιάφορες έως ιδιαίτερα μέτριες, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν και να υποτιμηθούν και οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών τους

Άνταμ Ντράιβερ - Logan Lucky

Αγαπάμε τον Adam Driver και ως Adam Sackler απο το Girls και ως Kylo Ren του Star Wars. Παρ’όλα αυτά, αποδείχθηκε εξαιρετικό ταλέντο στην νέα ταινία του Steven Soderbergh “Logan Lucky,” υποδυόμενος τον αστείο αλλά κατά τα άλλα ήρεμο βετεράνο πολέμου, Clyde Logan. Ανάμεσα στους Channing Tatum, Daniel Craig και άλλους, ο Adam καταφέρνει να αναδείξει το κωμικό του ταλέντο, καθώς φαίνεται σαν να είναι ένα με τον ρόλο του.

Μάικλ Φασμπέντερ - Song to Song

Στην ταινία του Terrence Malick “Song to Song” παρακολουθούμε τον Michael Fassbender ως έναν γλοιώδη παραγωγό μουσικής να καταστρέφει ό,τι αγγίζει, από τους εραστές Rooney Mara και Ryan Gosling μέχρι και τη νεαρή σερβιτόρα που ύστερα παντρεύεται, Natalie Portman. Μπορεί να λειτουργεί ως ο απόλυτος κακός στην ταινία, αλλά καταφέρνει και φέρνει στο ρόλο του αληθινό συναίσθημα και για αυτό παραδίδει μια χαρισματική ερμηνεία.

Αντέλ Ενέλ - The Unknown Girl

Οι αδερφοί Dardenne δημιούργησαν μια ταινία που ταλαντεύεται ανάμεσα στο αστυνομικό θρίλερ και στο δράμα, το “The Unknown Girl” στο οποίο πρωταγωνιστεί η Adele Haenel που υποδύεται την Jenny, μια νεαρή ιατρό η οποία έχει πάθει εμμονή με τον μυστήριο θάνατο μιας άγνωστης και χωρίς όνομα μετανάστριας. Μπορεί η ταινία να μην πήρε πολλά εύσημα, αλλά η ερμηνεία της Haenel είναι ευρηματική, καθώς αποδίδει με ακρίβεια την υπαρξιακή αγωνία ενός ανθρώπου που προσπαθεί να παραμείνει ιδεαλιστής σε μια βρώμικη κοινωνία.

Τζέισον Μαντζούκας - Τhe House

Για αυτή την ταινία δεν θα αναφέρουμε τον Will Ferrell ή την Amy Poehler, αλλά τον Jason Mantzoukas (The Dictator) που υποδύεται τον Frank. Γεμάτος κακές ιδέες και την ξεκαρδιστικά πληγωμένη περηφάνια του, ο Frank μας παρασύρει τόσο με την ερμηνεία του που και να θέλουμε να αποσύρουμε το βλέμμα μας, παραμένουμε ανίκανοι. Η ταινία μπορεί επιφανειακά να είναι κωμωδία, παρ’όλα αυτα επιχειρεί (αν και αποτυχημένες) νύξεις στις σκοτεινές πλευρές του Αμερικανικού ονείρου.

Σιένα Μίλερ - The Lost City of Z

Ανάμεσα στους Charlie Hunnam και Robert Pattinson η Sienna Miller, δικαίως, κατάφερε να λάμψει καθώς μετέτρεψε έναν στερεοτυπικό ρόλο – η γυναίκα που εκφράζει υποστήριξη για τον άντρα της, αλλά κατά βάθος είναι εξαντλημένη από αυτόν και τις περιπλανήσεις του, σε κάτι πιο βαθύ και πολύπλοκο.

Κίλιαν Μέρφι - Dunkirk

Ειπώθηκαν, δικαίως, πολλοί έπαινοι για την νέα ταινία του Christopher Nolan, που μπορεί να ήταν ένα κινηματογραφικό αριστούργημα και στο σκηνοθετικό αλλά και στο τεχνικό κομμάτι της. Παρ’όλα αυτά η ταινία ήταν γεμάτη και με εξαιρετικές σωματικές ερμηνείες, από τις οποίες ξεχώρισε ο ρόλος του Cillian Murphy, ως του “Shivering Soldier” (ο στρατιώτης που τρέμει). Στην ταινία παρακολουθούμε το σώμα και το μυαλό του να αλλιώνονται, αλλά η θέληση του να ασκεί εξουσία παραμένει άθικτη. Παλεύοντας με τον εαυτό του, προσπαθεί να κρατήσει ένα ίχνος της ταυτότητας του, ένα δείγμα του ποίος ήταν πριν τα δεινά που τον βρήκαν. Είναι σπαρακτικό.

Όμπρεϊ Πλάζα - Ingrid Goes West

Εδώ χρειάζονται να ειπωθούν δύο πράγματα: Αγαπάμε την Aubrey Plaza, και την αγαπάμε ακόμα πιο πολύ ως την ψυχολογικά ασταθή Ingrid Thornburn, που κατασκοπεύοντας μέσω των social media, καταφέρνει και εισχωρεί στη ζωή μιας σταρ του Instagram (Elizabeth Olsen). Η ερμηνεία της χαρακτηριστήκε απο την The Guardian ως η καλύτερη της καριέρας της.

Σάρουμ Μοκ - First They Killed my Father

Η ταινία αυτή, σε σκηνοθεσία της Angelina Jolie, αφηγείται την ιστορία φρίκης της Καμποτζιανής Loung Ung όταν ήταν παιδί υπό το καθεστώς των Khmer Rouge. (Οι Ερυθροί Χμερ ήταν το όνομα που δώθηκε στους Καμποτζιανούς κομμουνιστές, ο στρατός των οποίων νίκησε το 1975 τον εμφύλιο πόλεμο της Καμπότζης και αργότερα με ηγέτη τον Pol Pot, προχώρησε στην γενοκτονία των ανθρώπων της Καμπότζης). Σε αυτή την ταινία ξεχωρίζει η εκπληκτική ερμηνεία της πρωτοεμφανιζόμενης μικρής ηθοποιού Sareum Srey Moch, η οποία καταφέρνει και αποδίδει πως η αληθινή Loung αναγκάστηκε να αφήσει πίσω την παιδική αθωότητά της για να επιβιώσει. Στο τέλος της ταινίας, η ερμηνεία της μετατρέπεται από καθηλωτική σε μεγαλειώδη.

Σεμπάστιαν Σταν - I, Tonya

Μπορεί η Margot Robbie να βρήκε μεγαλύτερη αναγνώριση με το ρόλο της σε αυτή την ταινία, αλλα θα πρέπει να σημειώσουμε πως η μεγάλη έκπληξη στο έργο αυτό ήταν ο Sebastian Stan, πιο γνωστός για τον ρόλο του ως Winter Soldier στο Captain America. Υποδυόμενος τον Jeff Gillooly, τον κοινωνιοπαθή πρώην άντρα της Tonya Harding, ο Sebastian καταφέρνει να εκμαιεύσει από τον θεατή συναισθήματα ακόμα και για έναν από τους πιο απεχθείς άνδρες των αιώνων.

Μάιλς Τέλερ - Only the Brave

Στο έργο του Joseph Kosinski “Only the Brave,” ο Milles Teller κατάφερε και ξεχώρισε ανάμεσα στις πολύ καλές ερμηνείες των Josh Brolin, Jeff Bridges και Jennifer Connelly. Ασχέτως του ότι του έχουμε μια αδυναμία εξ’αιτίας των Whiplash και The Spectacular Now, ο Milles μπόρεσε και ξεχώρισε σε αυτή την ταινία γιατί υποδύθηκε έναν ρόλο που ξεφεύγει από το comfort zone του. Δεν είναι ο κοινωνικά άβολος νεαρός που ερωτεύεται και είναι ανήμπορος να το διαχειριστεί πια, αλλά είναι ο Donut, ένας αποτυχημένος μελαγχολικός pothead, ο οποίος προσπαθεί να αλλάξει τη ζωή του όταν μαθαίνει πως θα γίνει πατέρας. Όλοι ξέραμε πως είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός, αλλά με αυτόν τον ρόλο επιδεικνύει την γκάμα των δυνατοτήτων του.

Φανή Βασιλοπούλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos